Sauna .

0
16
blog placeholder

Bij sommige mensen gaan alarm bellen rinkelen als hen word gevraagd eens mee naar een sauna te gaan ,en het antwoord is vaak een standaard nee sorry niks voor mij …. ik moet er niet aan denken al die mensen die me aan lopen gapen .Waarom kruipen wij met zijn allen wel op een strand dicht bij elkaar om vervolgens ons bijna bloot te geven aan al die blikken die naar ons toe worden geworpen .Waarom krijgen velen van ons bij het woord sauna duidelijk kippenvel ? Is het de schaamte…eng…of vind men dat ze zich te bloot moeten geven? en dan rijst de vraag waarom dan wel op het strand zo blootgeven?

In de jaren 60/70 schoten de sauna,s als paddestoelen uit de grond ,in die tijd waren dat nog geen grote centra,s maar  vaak kleine gelegenheden waar men gebruik kon maken van de sauna , het leek wel of iedereen er heen er plotseling heen  moest .Er hing altijd een geladen spanning om het woord sauna want je gaf je letterlijk en figuurlijk “bloot ” de sauna was vooral populair onder de getrouwde mannen en deze vertoefden dan ook vaak zonder partner in het badcomplex , het liefst op een gemengde avond zodat mannen en vrouwen tegelijk konden genieten van de hete stoom .

Dit ouderwetse beeld is er al lang niet meer en de sauna heet tegen woordig wellnes , erg populair onder vriendinnen deze spreken op regelmatige tijden af met elkaar om een dagje sauna te pakken .Het doel is duidelijk een dagje totale ontspanning onder het genot van een hapje en drankje brengen zei hier hun dag door …om zich in hun witte badjas lekker te laten verwennen om vervolgens er weer een poos tegen aan te kunnen in ons jachtige leventje .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here