Reizigersdiarree

0
8
blog placeholder

De voorschriften in ons land zijn een stuk strenger met betrekking tot de juiste voedselhygiëne. Dit betekent dat wij in andere landen, waar de voorschriften minder streng zijn, meer kans hebben op een besmetting. Onze maag en darmen zijn nou eenmaal niet goed beschermd tegen bacteriën waar zij normaal nooit mee te maken krijgen. Vaak heeft het ook te maken met de hitte. Er is een verband tussen de kans op besmetting en de temperatuur. Hoe warmer het is in een land, hoe hoger de kans op reizigersdiarree. Naast de temperatuur hebben de vaak primitievere omstandigheden in het land van bestemming er ook mee te maken.

De E.coli bacterie als boosdoener van reizigersdiarree

De bacterie die de grootste problemen veroorzaakt met betrekking tot reizigersdiarree is de E.coli bacterie. Deze vinden we terug in de ontlasting van mens en dier. Door de primitieve omstandigheden in sommige landen en door een slechte hygiëne kan het voorkomen dat het eten en het drinkwater besmet raakt met deze bacterie. Als reiziger kunt u reizigersdiarree nooit helemaal voorkomen. Wel kunt u een aantal voorzorgsmaatregelen waardoor de besmettingskans sterk terugloopt.

Neem de juiste voorzorgsmaatregelen

Drink nooit water uit de kraan. Koop op bestemming altijd goed verpakte flesjes (bron)water. Geen water in de buurt? Koop dan blikjes cola of andere limonade. Pas ook op met zwemwater. Zorg dat u dit nooit binnenkrijgt. Met voedsel is het een ander verhaal. Zelfs in de hoogst aangeschreven hotels en restaurants is er een kans op reizigersdiarree. Dit valt gewoon niet te voorkomen. Probeer te achterhalen in welke hygiëne-omstandigheden er gewerkt wordt. Bij eetstands op straat is dit vaak makkelijk te controleren. Wordt het voedsel koel bewaard? Hoe en waarmee wordt het verhit en klaargemaakt? Als u verstandig bent slaat u het eten van de stands op straat altijd af.

 

Meer informatie over reizigersdiarree en andere vormen van voedselvergiftiging vindt u op onze website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here