Redenen waarom je genoeg water moet drinken

0
98

Je hebt er vast wel wat vaker van gehoord, dat water drinken enorm belangrijk voor je lichaam is. We doen allemaal ons best om goed genoeg voor ons lichaam te zorgen, in termen van voedingstoffen die we in ons lichaam stoppen. Zo kan je qua eten op dingen letten om te zorgen dat je de juiste voedingstoffen binnen krijgt. Belangrijk is om daar ook goed bij te drinken, maar waarom eigenlijk? Wil je dit weten, lees dan verder!

Optimaliseert de fysieke prestatie

Wanneer we niet genoeg water drinken op een dag, dan gaan onze fysieke prestaties vaak ook achteruit. Dit heb je vaak niet super goed door, maar je bent sneller moe en hebt vaak wat minder motivatie. Wanneer je lichaamswater verliest, kan dit duidelijke dingen tot gevolg hebben. Zo ga je bij het sporten vaak veel zweten; wat er in resulteert dat je ook genoeg water zou moeten drinken om dit vochtverlies weer op te vangen. Wanneer je niet genoeg vocht binnen krijgt, kan je naast moeheid en minder motivatie ook last krijgen van het reguleren van je temperatuur en kan je lichaam een stuk zwaarder aanvoelen bij het sporten. Drink daarom genoeg water.

Goed voor de stoelgang

Het drinken van genoeg water is ook belangrijk voor de stoelgang. Wanneer je niet genoeg vocht binnenkrijgt kan je namelijk last krijgen van obstipatie. Hierbij denk je vaak aan een tekort aan het eten van vezels. Dit is vaak ook het geval, maar wanneer je wel genoeg vezels eet maar niet genoeg water drinkt, kan je alsnog last hebben van obstipatie. Genoeg drinken is dus zeker van belang voor je stoelgang.

Afvallen?

Ook wanneer je bijvoorbeeld zou willen afvallen, is het verstandig om genoeg vocht binnen te krijgen. Hierdoor krijgt je metabolisme namelijk een boost en dit zorgt er weer voor dat je meer calorieën weet te verbranden. Ook zorgt water er voor dat je minder een gevoel van honger hebt, waardoor je dus ook minder (ongezonde) dingen gaat eten. Wanneer je op een dag meer verbrandt dan dat je binnen krijgt, dan val je daar van af. Zo makkelijk is het eigenlijk. Om af te vallen is het dus van belang dat je veel water drinkt.

Verbeterde hersenfuncties

Er is ontzettend veel onderzoek gedaan naar het effect van genoeg water drinken op de hersenfuncties. Daar zijn een aantal dingen uit gekomen, maar het globale probleem is dat jouw hersenfuncties achteruit gaan wanneer je niet genoeg water drinkt op een dag. Hier kan je stemming bijvoorbeeld door worden verstoort, maar kan het ook je concentratievermogen verminderen. Daarnaast kan het voor een vermoeid gevoel zorgen, angstgevoelens intenser maken en is het niet bevorderend voor je werkgeheugen. Belangrijk is dus om genoeg te drinken waardoor je hersenfuncties genoeg worden aangestuurd en ondersteund.

Een andere manier om goed voor jezelf te zorgen, is om genoeg te slapen. Wil je daar wat meer informatie over? Lees dan dit artikel en zorg goed voor jezelf!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here