Pijn in onderrug

0
14
blog placeholder

Oorzaken:

Er zijn verschillende soorten oorzaken voor onderrug pijn. Je kunt pijn in je onderrug hebben doordat je verkeerd hebt gezeten, je rug te veel hebt overbelast, ergens bent gevallen, een ontsteking hebt opgelopen of misschien wel een soort van hernia hebt. Een ontsteking komt vaak voor omdat je verschillende soorten onderdelen in je onderrug bevinden. Daarom kunnen er gemakkelijk ontstekingen ontstaan in de onderrug. De behandeling hangt puur af van de soort ontsteking in je onderrug. Wanneer je verschillende soorten bewegingen hebt gemaakt die niet allemaal zo even goed zijn bevallen in je lichaan, is de kans groot dat je rug gewoon overbelast is. Het beste is dan om even een aantal keer langs de fysio te gaan.

Wanneer je er niet zo zeker van bent dat het een gewone overbelasting is, dan raden we je aan om je goed te informeren bij de huisarts. Die kan je dan meer vertellen over de verschillende soorten rugpijn.

Genezing:

In een aantal gevallen herstel je vanzelf wanneer je pijn ondervindt in de onderrug. Alhoewel het vaak toch weer terug komt. Als je veel last hebt van pijn in onderrug raden we je aan om juist een aantal bewegingen te doen. Sta vooral niet stil! Wanneer de pijn te erg is en je weet dat dit geen normaal iets meer is, zul je naar de dokter moeten. Hij schrijft je medicijnen voor tegen de pijn, maar ook eventueel tegen de ‘ziekte’ waar mee je te maken hebt.

Rugklachten moet je altijd erg serieus nemen, leest dit artikel daarom ook goed door.

Nog een handige link: lintworm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here