Pijn in de rug

0
1253
pijn in rug

Pijn tussen schouderbladen

Indien er pijn tussen schouderbladen ontstaan kan dit ook verschillende oorzaken hebben. In sommige gevallen is het een kwestie van niet goed functionerende gewrichten. Veel vaker zal deze pijn worden veroorzaakt door een verkeerde houding, waardoor de wervelkolom en de aangehechte spieren overbelast raken. Dit kan leiden tot hevige pijn waardoor het ook weer wenselijk geacht is om een arts te bezoeken. Hij of zij zal u in dat geval altijd doorverwijzen naar een specialist.

Indien er sprake is van veelvuldig werken achter de computer zal de pijn vaak verholpen kunnen worden met rust en wat oefeningen. Daarnaast is het voor het vervolg belangrijk om een goede zithouding achter de PC aan te nemen om herhaling te voorkomen. Een chiropractor zal u aanwijzigingen kunnen geven hoe u uw houding kunt verbeteren.

Oefeningen

Een bepaalde zithouding kan dus leiden tot pijn tussen de schouderbladen. Het is zaak om regelmatig te bewegen en de spieren tussen de schouderbladen niet te lang zwaar te belasten. De oefeningen kunt u natuurlijk achter de computer uitvoeren, maar beter is het om even wat te bewegen door rond te lopen en daarbij uw schouders bijvoorbeeld een rond te zwaaien. U beweegt daardoor uw gehele rug. Ontspan de spieren dus regelmatig.

Spierpijn

Overbelasting kan leiden tot spierpijn. Ook spierpijn verhelpen is een kwestie van oefenen van de spieren. Op internet is veel te vinden hoe u dit het beste kunt bewerkstelligen, zonder daarbij de schade te vergroten. Mocht de spierpijn te lang aanhouden is ook daar raadpleging van een deskundig arts wellicht noodzakelijk.
Spierpijn verhelpen door bijvoorbeeld massage zorgt ervoor dat de spieren ontspannen worden. Toch zult u ook hierna de spieren regelmatig moeten blijven oefenen. Spieren dienen altijd in conditie gehouden te worden om spierpijn te voorkomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here