Over snurken en slaapproblemen

0
7
blog placeholder

Ik ben Harry Dekkers en ik ben een enorme snurker. Dat is niet alleen hinderlijk voor mij, maar eigenlijk nog veel lastiger voor mijn vrouw en mijn kinderen. Ik snurk namelijk hard, héél hard. Ik ben onder doktersbehandeling voor mijn gesnurk. Ik heb het gevoel dat ik nooit ergens anders kan slapen dan thuis, want ik wil niemand ermee lastig vallen. We gaan dan ook nooit een weekendje weg ofzo. Op vakantie is dat ook erg lastig. Kamperen zit er echt niet in, bijvoorbeeld. Als we ergens op bezoek gaan zorg ik er altijd voor dat ik mijn snurkbeugel bij me heb en of mijn kamer als het even kan een beetje geluiddicht is.

Als ervaringsdeskundige ben ik steeds op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, en houd ik ook allerlei auteurs over snurken en slapen in de gaten. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn op het gebied van snurken, ben ik daar continu naar op zoek. Ik volg zo veel Als ik een nieuwe site of nieuwe ideeën ontdek, schrijf ik daar dan graag over, zodat ook anderen die snurken daar wat aan kunnen hebben. Ik weet namelijk hoe moe je kan worden van je snurkprobleem.

Snurken.net

Snurken.net is een vrij nieuwe site over snurken; ik kwam hem min of meer per ongeluk tegen. De auteur of auteurs schrijven vrij uitgebreid over slaapproblemen in het algemeen, en over apneu en snurken in het bijzonder. Ze hebben zelfs een e-book met 25 slaaptips, wat je kunt downloaden.

Ik vond de site redelijk compleet, en goed van opzet. De hoofdpagina was duidelijk en gaf meteen een goed overzicht waar de site over ging. De designers zijn duidelijk niet over-the-top gegaan. De site bevat nog niet eens zo heel veel informatie, maar dat zal hopelijk nog wel toenemen.

Inhoudelijk is de site OK. Vooral het e-book met slaaptips sprak me erg aan, maar in feite steekt de hele site wel keurig in elkaar. Het kan allicht altijd completer, maar ik vond het allemaal zeer herkenbaar en juist. Voor zover ik zelf ervaring heb met middeltjes en preventieve maatregelen, kwamen die aardig overeen met mijn eigen ervaringen. De meeste eenvoudige hulpmiddelen heb ik zelf al eens geprobeerd, met wisselend succes. Ik twijfel al een paar jaar over chirurgie, maar ik ben er als de dood voor. Wie iets voor me weet: graag!

Het Oordeel

Het eind oordeel. Snurken.net is een degelijk site met een goed overzicht van snurken en apneu, en – iets beperkter – over slaapproblemen in het algemeen. Het is een prettige en complete site en een goed startpunt voor iedereen die van het snurken wil afkomen.
Als je wilt weten hoe snurken ontstaat en hoe je ervan af komt, is snurken.net een prima site om te starten. Het is niet de enige site, maar wel één van de meer gespecialiseerde op snurken. Van mij krijgt die een dikke 8.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here