Online BMI berekenen

0
27
blog placeholder

BMI berekenen  BMI Berekenen

 Body Mass Index, BMI, berekenen is niet zo lastig als het lijkt. Met behulp van een super simpele formule, die te vinden is op de BMI formule pagina. Kun je je eigen BMI berekenen. Na het berekenen ervan is het de bedoeling dat je kijkt in welke categorie je BMI indexcijfer zich bevind. Ondergewicht, Gezond gewicht, Overgewicht, Obesitas of Morbide Obesitas. Je spreekt van Ondergewicht als je Body Mass Indexcijfer lager is dan 18,50. Gezond gewicht als het niet onder ondergewicht valt en de Body Mass Indexcijfer lager is dan 25,00. Van overgewicht spreek je als de BMI, Body Mass Index cijfer hoger is dan 25 en lager is dan 30. Van Obesitas spreek je als je BMI groter is dan 29,99. En dan ten slotte spreek je van Morbide Obesitas als je BMI indexcijfer hoger is dan 40.

Ondergewicht

Blijkt het dat je Body Mass Index cijfer lager is dan 25 dan spreek je van ondergewicht. Van ondergewicht afkomen is niet zo lastig, je moet inmiddels slechts meer eten. Dit kan wel een probleem vormen als er sprake is van psychologische problemen.

Overgewicht, Obesitas & Morbide Obesitas

Als je BMI indexcijfer hoger is dan 25, dan spreek je van overgewicht. Je hebt teveel gewicht voor je lengte. Of je moet langer worden, wat bijna geen optie is. Of je moet je in gewicht verminderen. Als je je gewicht niet vermindert kan het zo zijn dat je gezondheidsrisicos riskeert. Want je vergroot de kansen op ziektes. Obesitas en Morbide Obesitas worden zelfs een ziekte genoemd!

Gezond gewicht

Val je precies onder de BMI 18,5-25,0 dan spreek je van een gezonde gewicht. Hierbij wil ik je dan ook ermee feliciteren, want meer dan 45% van de Nederlandse bevolking valt hier niet onder! Over de 20 miljoen bewoners, neem je dan 9 miljoen ongezonden! De meesten vallen er nog net onder, maar overgewicht is overgewicht!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here