Moeheid bestrijden!

0
11
blog placeholder

De 2 dingen die ik in dit artikel bespreek zijn je eetpatroon en stress.
Je eetpatroon
Wanneer jij iets eet en welke voedsel jij tot je neemt is erg belangrijk voor je energie balans. Ik zal je een paar suggesties geven om hier nog meer voordeel uit te halen, zodat jij je niet meer futloos.
Het nemen van snelle suikers raadt ik je af. Op de korte termijn werkt het goed en krijg je energie alleen je krijgt daarna een dreun, waardoor jij je nog meer futloos voelt.
Een betere manier om je moeheid tegen te gaan is om vaker kleinere gezondere hapjes te eten. Bijvoorbeeld om de 1,5 uur eet je iets, dit kan variëren van en gezonde yoghurt, tot een banaan of een boterham. Het voordeel is, dat jij je energie level op een constant niveau houdt.
Als er te veel tijd tussen de porties zit, bijvoorbeeld drie uur. Dan heb je geen constante energie toevoer, maar honger een piek van veel energie. En dan slaat na twee uur al de moeheid toe, waardoor je concentratie minder is, en jij niet meer zo productief bent. Als je kunt zijn.
Door dus wat regelmatiger te eten, blijft je energie op pijl. Als je hier echt optimaal van wilt profiteren. Ontbijt ’s ochtends, tijd is geen excuus! Geen honger hebben ook niet, daar kun je stapsgewijs aan wennen.
Stress
Als je ergens moe van wordt is het stress. Een logisch advies is om stress te vermijden, echter heb jij hier geen honderd procent controle op. Het is dus belangrijk hoe jij met stress omgaat. Kan jij het makkelijk van je afzetten of blijft de situatie die voor stress zorgt de hele dag op de achtergrond hangen?
Als dat tweede geldt dan wordt het tijd om daar wat aan te doen. Zoek uit wat voor jou helpt om de stress te verminderen, 5 minuten schelden, er met iemand rustig over praten of het van je af schrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here