Met chiazaad meer mans

0
50
blog placeholder

De kleine zaadjes hebben ook nog een een geweldig voordeel als het gaat om voedingswaarde. Er zitten allerlei voedingsstoffen in zoals calcium. Bovendien kan je chiazaad makkelijk eten, gemalen of in z’n geheel. Als je chiazaad koopt zijn zowel de witte en de donkere zaadjes een goede keuze, maar zorg er wel voor dat je goede kwaliteit kiest, zoals het chiazaad van Mevrouw Noot. De rode zaadjes die ook verkrijgbaar zijn bijvoorbeeld nog niet rijp.

Als je het chia zaad in huis hebt, wat doe je er dan mee? De makkelijkste manier is om ze ‘overal’ aan toe te voegen. De zaadjes hebben geen smaak zodat je ze eenvoudig kan toevoegen aan je ontbijt, door de broodmix, door een salade of aan smoothies. Er zijn zelfs mensen die chiazaad over hun ijs strooien als gezonde decoratie. Je kan ze zelfs laten ontkiemen in vochtige watten zodat je het ultieme kiemvoedsel in huis haalt.

Een ander superfood is hennepzaad, wat vooral populair is bij sporters. Het is een natuurlijke bron van eiwitten, wat bijdraagt aan een snellere spieropbouw, een beter uithoudingsvermogen en een bloedsuikerspiegel die meer in balans is. Bovendien zit hennepzaad boordevol vitamines en mineralen die bijdragen aan een gezond lichaam.

En wat dacht je van goji bessen? Deze besjes staan samen met chiazaad en hennepzaad hoog in de lijst van superfoods. Dat wil zeggen dat goji bessen boordevol zitten met vitamines en andere voedingsstoffen die goed zijn voor ons lichaam.

In Nederland worden ze vooral verkocht in gedroogde vorm om ervoor te zorgen dat de goji bessen hun goede eigenschappen behouden. Je kan ze zo uit de verpakking eten, maar veel mensen kiezen ervoor de goji besjes eerst te wellen in warm water zodat ze zacht worden. Daarna kan je ze toevoegen aan bijvoorbeeld yoghurt of muesli. Een goed begin van de dag!

Je bestelt chiazaad, hennepzaad en goji bessen eenvoudig online bij Mevrouw Noot.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here