Meer zelfvertrouwen opbouwen begint bij jezelf.

0
10
blog placeholder

Hoe onstaat te weinig zelfvertrouwen.

Zelfvertrouwen is niet iets wat je in een dag ineens kwijt bent. Alleen hoe ontstaat het gebrek van het vertrouwen in je eigen kunnen en denken. In dit artikel leest je alles over het ontstaan, het verliezen en de terugkeer van je zelfvertrouwen. Het ontstaan komt voor van uit je kindertijd. Ieder gezond kind leert met vallen en opstaan lopen en fietsen. Dit red je niet zonder zelfvertrouwen. Veel experts geven hier ook aan dat ieder mens met een gezonde dosis vertrouwen begint. Wel is het te bepalen door je opvoeding en de zaken in je leven waar je mee te maken krijgt hoe de basis word gelegd voor het zelfvertrouwen als volwassene. Als jij in je opvoeding flink geremd wordt in je eigen kunnen zal dit zeker niet positief bijdragen op latere leeftijd. Ook als je tegenslag op tegenslag krijgt in je leven zal dit zeker je vertrouwen aantasten.

Hoe krijg je meer vertrouwen in je eigen kunnen.

Als jij het beeld hebt dat je niets kunt zul je geen stappen ondernemen. Jij zult bijvoorbeeld een verandering op je werk willen vermijden omdat je diverse beren op de weg ziet. Want je hebt het gevoel dat jij het niet kunt. Hier zit de eerste stap. Je zit in een cirkel die je alles laat afslaan omdat je het niet kunt. Hier moet je uitstappen. Op het moment dat je ja zegt tegen zaken die je eigenlijk niet durft zul je merken dat je langzaam aan weer vertrouwen krijgt in je eigen kunnen als dingen lukken. Net als het vallen en opstaan met het lopen en fietsen dat je als kind geleerd hebt.

Een weg naar blijvend zelfvertrouwen

De weg terug naar meer zelfvertrouwen kan voor ieder persoon verschillend zijn. Je kunt het zelf aanpakken en zo weer met durf en moed in het leven staan. Ook kun je begeleiding zoeken voor dit probleem. Zo heb je groepssessies waar jij leert hoe je een blijvend zelfvertrouwen opbouwt. Ook via de huisarts kun je die verwijzing krijgen. Verder zijn er coaches die je ondersteunen en je het zetje in de rug geven om tot je zelf te komen. Als laatste zijn er mogelijkheden voor online sessie. Er is een online cursus zelfvertrouwen en je kunt via de webcam met coaches in contact komen die helpen een blijvend zelfvertrouwen op te bouwen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here