Meer spiermassa met aminozuren

0
7
blog placeholder

De inname van Aminozuren zijn heel belangrijk voor het lichaam omdat het de bouwstoffen van alle eiwitten zijn.  De meeste eiwitten bestaan uit enorm veel aminozuren, die een enorm complexe structuur hebben. Eiwitten zijn nodig voor spiergroei, onderhoudt en helpt sporters aan hun energie behoefte

Wil je vet verliezen en zit je hierdoor onder de 2200 calorieën dan ben je katabool bezig. Dit betekent dat het kan leiden tot spierafbraak, om verschillende redenen. Hoe minder vet je lichaam heeft,  hoe groter de kans is om spiermassa te verliezen. Dit komt omdat het voor het lichaam steeds moeilijker is om de vetreserves op peil te houden. Aminozuren kopen kan ingewikkeld zijn omdat er zoveel verschillende soorten zijn. Het komt er op neer dat de meeste producten de zelfde werking hebben. Hierdoor kunt u het best voor de producten met de laagste prijs gaan

Op het moleculaire niveau treedt spierverlies op omdat het lichaam verbranding verhoogt om aminozuren in de spieren te bevrijden voor brandstof. Als er niet genoeg energie is (vet, glucose), wordt het verlies van spiermassa verergerd door het feit dat het niveau van de eiwitsynthese ook zal afnemen als gevolg van verminderde energie-inname.

Wanneer de snelheid van de synthese is gelijk aan de snelheid van de afbraak, hoef je geen spier te winnen of te verliezen. Als de snelheid van synthese de snelheid van de afbraak overtreft ontwikkel je juist spieren. Wanneer de snelheid van de afbraak groter is dan de snelheid van de synthese zul je spiermassa verliezen. Dit proces kun je vergelijken met het branden van de kaars.

Dat betekent dat uw lichaam niet in  spiermassa zal toenemen, maar het zou ook niet betekenen dat je lichaam spiermassa gaat gebruiken voor energie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here