Mannenkliniek de Boer: onderzoek naar plasklachten en een vergrote prostaat.

0
28
blog placeholder

Uit onderzoek van mannenarts dr. L.J. de Boer komt naar voren dat plasklachten voornamelijk bij mannen van middelbare leeftijd en ouder voorkomen. Tussen de 60 en 69 jaar heeft 10 tot 20 procent van de mannen er last van, en in de leeftijd van 70 tot 79 jaar stijgt dit percentage naar 30 en 50. Van de mannen boven de tachtig jaar heeft meer dan de helft BPH (benigne prostaathyperplasie) met plasklachten (mictieklachten). Dit beeld wordt bevestigd door de leeftijd van cliënten die de mannenkliniek de Boer bezoeken. Mannenarts dr. L.J. de Boer weet als geen ander dat dit soort klachten de kwaliteit van leven verkleint.

Vergrote prostaat.

BPH is het bij oudere mannen groeien, een goedaardige vergroting, van de prostaat onder invloed van het hormoon testosteron.
De meest voorkomende oorzaak van plasklachten bij oudere mannen en cliënten die bij mannenkliniek de Boer langskomen is de obstructieblaas ten gevolge van een (meestal) goedaardige vergroting van de prostaat, die de plasbuis dichtknijpt. Als de prostaat de plasbuis in de weg zit en sprake is van plasklachten, verdient het aanbeveling om zittend te gaan plassen en net zolang uit te plassen tot de blaas helemaal leeg is.

Wat u kunt doen om de kans op plasklachten zo klein mogelijk te houden?

Mannenarts dr. L.J. de Boer geeft aan: goed drinken helpt plasklachten voorkomen. Drink 1,2 liter per dag. Op die manier houd je de nieren aan het werk en dat is belangrijk.
Ook geeft mannenarts dr. L.J. de Boer aan: afleiding is goed! Laat je leven niet beheersen door plasklachten, daar wordt het niet leuker van! Blijf de dingen doen die je deed, ga de deur uit en blijf bewegen.

Mannenkliniek de Boer.

Mannenarts dr. L.J. de Boer adviseert bij plasklachten niet te lang te wachten om hulp te zoeken. Bij mannenkliniek de Boer kunt u altijd terecht, ook zonder afspraak. Meer informatie over plasklachten vindt u op de website van mannenkliniek de Boer (www.dbmgz.nl).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here