Luchtvochtigheid in huis

0
8
blog placeholder

Luchtvochtigheid betekent het percentage vochtigheid dat zich in de atmosfeer bevindt. De luchtvochtigheid in huis speelt een belangrijke rol. Het is belangrijk dat deze goed is. Het percentage van een goede luchtvochtigheid ligt tussen de veertig en zestig procent. Als de luchtvochtigheid buiten deze percentages valt kan dit zorgen voor problemen bij de mens, dieren die in huis wonen of planten.

Je kan er achter komen hoe hoog de luchtvochtigheid in huis is door gebruik te maken van een meter. Deze meter is speciaal ontwikkeld om de luchtvochtigheid te meten. De naam van deze meter is een hygrometer. Als men deze in huis plaatst geeft deze het aantal percentage vocht aan die zich in huis bevindt. Als deze goed is hoeft men niks te doen. Valt de luchtvochtigheid buiten de percentages dan is het aan te raden om hier iets aan te oen omwille van uw gezondheid en die van anderen.

Luchtvochtigheid in huis of in kantoor
In veel huizen is de luchtvochtigheid niet goed. Het is vaak te laag of juist veel te hoog. Ook verschilt het vaak per seizoen hoe de luchtvochtigheid in huis is. Als het buiten koud is is de luchtvochtigheid in huis vaak veel te laag. In de zomer is het juist andersom, de luchtvochtigheid is dan vaak te hoog. Aan beide percentages van luchtvochtigheid is het belangrijk om er iets aan te doen in uw huis. Als de luchtvochtigheid slecht is heeft dit namelijk consequenties voor uw gezondheid maar ook voor spullen in uw huis. Bijvoorbeeld voor het interieur en de vloer in uw huis.

Door de weersinvloeden kan de luchtvochtigheid van buiten naar binnen in uw huis stromen. Dit heeft weer zijn effect op de luchtvochtigheid in huis. Daarnaast kan een te hoge of lage luchtvochtigheid in uw huis nog daar andere dingen ontstaan. Bijvoorbeeld: geen goede ventilatie, veel vocht dat bij elkaar komt en niet weg kan, te weinig luchtverversing in huis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here