Luchtreinigers; een verademing voor hooikoortspatiënten

0
96
luchtreiniger

Hooikoorts

Als het mooi droog weer is, en alle bomen en grassen gaan weer groeien, kunt u last krijgen van hooikoorts. Meestal is dit in de periode van eind mei tot augustus. Hooikoorts is een allergie en komt heel veel voor. In de lucht zweven pollen die wij allemaal inademen. Als u hier overgevoelig voor bent ontstaat er een allergische reactie. Symptomen zijn: heel veel niezen, verstopte neus, branderige ogen en soms zelfs benauwdheid. Een oplossing voor deze vervelende klachten kan een luchtreiniger zijn.

Frisse lucht in huis

In principe voelt u de behoefte om thuis lekker de ramen open te zetten en de boel goed door te luchten. Maar juist voor hooikoorts-patiënten zou dit vermeden moeten worden. Alle pollen waaien immers op deze manier makkelijk naar binnen. Zo heeft u zelfs binnenshuis nog vervelende niesbuien of jeukende ogen. Om toch te zorgen voor frisse lucht, én lucht die de symptomen bestrijdt is het raadzaam om een luchtreiniger aan te schaffen.

Een luchtreiniger behandelt de lucht in huis. Daardoor zit het niet meer vol met onzuiverheden, zoals bijvoorbeeld pollen. Een hooikoorts-patiënt is enorm gebaat bij een frisse omgeving. Vervelende klachten zullen afnemen en ook zult u merken dat uw energielevel weer stijgt. Een reiniger kan echt enorm helpen tegen hooikoortsklachten.

Waar op letten bij aanschaf van een luchtreiniger

Natuurlijk is het van tevoren belangrijk om te weten waar je de reiniger wilt gaan plaatsen. Hoe groot is die ruimte bijvoorbeeld? De apparaten zijn er in verschillende maten en vormen, maar ook in verschillende soorten sterktes. Let vooral ook op de hoeveelheid geluid die het produceert. Als laatste is het handig om te weten welke deeltjes u in de luchtstroom wilt verwijderen. Aan de hand hiervan kunt u besluiten welk type filter het beste bij u en uw allergie past.

Conclusie

Met de juiste luchtreiniger kunt u weer ongestoord leven in uw huis. Een luchtreiniger is daarmee een ‘verademing‘ voor een hooikoorts-patiënt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here