Longontsteking kind

0
10
blog placeholder

Oorzaak virus of bacterie

Een kind met longontsteking kan dit zowel door een virus als door een bacterie hebben opgelopen. Hierbij kunnen de bovenste luchtwegen geïrriteerd raken met benauwdheid, een snotneus en keelpijn tot gevolg. Bij een longonsteking kind maken we onderscheid tussen kleine en grote kinderen. Kleine kinderen vallen nog in een risicogroep, omdat bij hen de weerstand vaak nog lager is dan bij oudere kinderen of volwassen. We richten ons dan ook op deze risicogroep: peuters en kleuters, oftewel kinderen tot 4 jaar.

Symptomen kind met longontsteking

Een longontsteking bij een kind kan al beginnen met een simpele verkoudheid. Dit gaat vaak samen met een lage weerstand. Samen is dit de perfecte omgeving voor bacteriën om toe te slaan. Hierdoor kunnen de longblaasjes ontstoken raken. Dit gaat gepaard met veel hoesten. Ook onstaat er door geïrriteerd slijmvlies veel slijm bij uw kind waardoor hij of zij benauwd kan worden. Benauwdheid bij een kind is te herkennen aan het neusvleugelademen. Hierbij bewegen de neusvleugels sneller heen en weer dan normaal. Ook koorts is hierbij niet uitgesloten.  Het kind kan hier van gaan rillen en zal vermoeider zijn dan anders. Alle andere griepverschijnselen zijn bij longontsteking bij een kind ook niet uitgesloten.

Wat is de behandeling bij kind met longontsteking?

Wanneer een kind deze longontsteking symptomen vertoont is het belangrijk direct een arts te raadplegen. Wanneer het een ernstige ontsteking is en er wordt niets aan gedaan dan kunnen er ernstige complicaties optreden. In de meeste gevallen krijgt het kind met longontsteking antibiotica voorgeschreven. Vaak nemen de symptomen dan snel af. Voor de koorts kan een paracetamol ook al snel een verlichtende werking hebben. In de meer ernstige gevallen zal een arts via een infuus antibiotica toedienen. Ook kan een arts dan meteen ingrijpen wanneer er complicaties optreden of de longontstekingssymptomen verergeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here