Liesbreuk

0
5
blog placeholder

Liesbreuk algemeen
Iedereen heeft wel eens gehoord van een liesbreuk. Het woord verklaart ook wat het is namelijk een breuk in de lies. Mensen hebben twee liezen. De liezen bevinden zich op de overgang van de buik naar de benen. Als men een liesbreuk heeft kan dit twee dingen betekenen. Het kan betekenen dat er een plaats is in de lies die wat slapper is maar het kan ook beteken dat er een gat in de lies zit. Door deze opening kan een gedeelte van het vlies van de buik komen. Als men het vermoeden heeft dat men een liesbreuk heeft dan is het verstandig om zo snel mogelijk naar de dokter te gaan. Een liesbreuk gaat namelijk niet vanzelf over en kan zichzelf niet herstellen.

Hoe ziet een liesbreuk eruit
Als je een liesbreuk hebt dan zit deze in de lies. Je kan het vaak aan de lies zien wanneer er sprake is van een breuk. Vaak komt er namelijk een bobbel in de lies of de lies zet op een bepaalde plek uit waar hij wat dikker is. Als er sprake is van een liesbreuk dan kan de lies verder opzwellen of de bobbel kan groter worden. Dit gebeurt niet zomaar. De breuk van een lies kan groter worden als er men de lies meer gaat belasten en actief gaat gebruiken bij bepaalde activiteiten en gebruiken. De consequentie hiervan is dat de breuk erger wordt.

Een liesbreuk kan zonder pijn en met pijn gepaard gaan. Soms loopt men door met een breuk terwijl men het helemaal niet in de gaten heeft. Andere mensen hebben pijn aan de lies en een vervelend gevoel in de lies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here