Last van hoofdpijn?

blog placeholder

Iedereen kent het wel, hoofdpijn. Niks is zo erg als hoofdpijn, en helemaal als het een paar keer per dag gebeurd. Steeds meer mensen hebben hoofdpijn en de reden zijn vaak vrij simpel. In dit artikel geef ik wat simpele tips, zodat de hoofdpijn minder wordt en het genieten meer wordt.

Hoofdpijn wat is dat?
Hoofdpijn is pijn die gelokalisseerd is in het hoofd. Vrijwel altijd een onschuldige klacht, omdat hersenweefsel gevoelloos is. De oorzaken van hoofpijn moeten worden gezocht in de spieren, de banden, de schedel en de nek. Maar ook in de bloedvaten, hersenvliezen en hersendruk.

Hoofdpijn oorzaak
De oorzaak is vaak niet erg moeilijk, want hoeveel heeft u vandaag gedronken? Bent u buiten geweest? Heeft u goed gegeten en goed geslapen? Veel mensen nemen te weinig rust, slapen nog geen 5 uur per dag en drinken veelste weinig water. Een aantal dingen die u kunt doen
– Ik geef iedereen altijd het advies drink veel gewoon een aantal glazen water per dag, hoeveel precies maakt niet  eens zoveel uit, zolang je er maar minimaal 3 grote glazen of 4 kleine glazen drinkt.
– Slaap minimaal 7 uur per dag per nacht en overdag niet slapen.
– Eet 5 a 6 keer per dag een beetje
– Loop even een rondje buiten voor een frisse neus

Probeer dit voor een paar weken, en u zult zien dat de hoofdpijn al een stuk minder wordt. Grijp niet direct naar de pijnstillers maar probeer eerst zonder de pijnstillers de pijn te verzachten. In sommige gevallen heeft het niks te maken met het bovenstaande, maar zit het echt in uw hoofd. In dit geval is het niet zo 1 2 3 op te lossen, en geef ik u graag het advies om naar uw huisarts te gaan. Deze kan u doorsturen naar het ziekenhuis voor bloedprikken. Zo kunnen ze mogelijk de oorzaak van uw hoofdpijn achterhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here