Lage rugpijn

0
16
blog placeholder

Soorten lage rugpijn
Men onderscheid de verschillende soorten rugpijn. Je kunt ze uit twee soorten onderscheiden, dat zijn aspecifieke lage rugpijn en specifieke lage rugpijn. Wanneer je last hebt van lage rugpijn wil het niet meteen zetten zat er aanwijzingen zijn voor een hernia, afwijking, ziekte of beschadiging in de ruggenwervel. Gewone lage rugpijn komt bijna bij iedereen wel eens voor en gaat in de meeste gevallen vanzelf weer over.

–          Aspecifieke lage rugpijn
De meeste mensen hebben last van aspecifieke lage rugklachten. Dit is ook wel acute rugpijn. Na een landelijk onderzoek is gebleken dat bij 90% van de lage rugpijnpatiënten onder deze groep behoren. Bij deze vorm van lage rugpijn is er geen duidelijke oorzaak van de klachten. Omdat er geen duidelijke oorzaak is maar de klacht wel realistisch is, denken artsen dat de klachten worden veroorzaakt door een stoornis in de spieren, gewrichten, pezen, banden, tussenwervelschijven, botten en /of zenuwen. Bij deze vorm van lage rugpijn is er ook een mogelijkheid dat er ischias ontstaat.

–          Specifieke lage rugpijn
In de overgebleven 10% van de lage rugpijnpatiënten spreken we van specifieke lage rugpijn. De rugpijn is vele malen erger en wordt per patiënt apart en doelmatig behandeld. Dit komt omdat elke klacht door een andere reden kan ontstaan en de lage rugpijn erg lang aanhoudt. Specifieke lage rugpijn kan ontstaan door een hernia, metastase, wervelinzakking en door de ziekte van Bechterew.

Oorzaken lage rugpijn.

De oorzaken van lage rugpijn zijn vaak niet te achterhalen. Daarom is het in de medische wereld vaak niet duidelijk hoe lage rugpijn ontstaan. De meest logische reden is de overbelasting van de rug en/ of door een verkeerde beweging. Dit zijn vaak ook de meest voorkomende soorten rugpijn. Na een aantal dagen is de ergste pijn dan weer voorbij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here