Kalknagels

0
24
blog placeholder

Kalknagels
Kalknagels worden ook wel schimmelnagels genoemd. Dit is eigenlijk ook een betere benaming aangezien een kalknagel helemaal geen verband heeft met kalk. Waarom er precies voor deze naam is gekozen is dus eigenlijk een beetje onlogisch.

Vrij veel mensen hebben last van een kalknagel. Echter schamen veel van deze mensen zich voor de kalknagel. Er wordt wel eens gezegd dat mensen kalknagels oplopen omdat ze niet hygiënisch genoeg zijn. Hierdoor is er eigenlijk gewoon een vies totaal beeld ontstaan over kalknagels. Natuurlijk is het ook niet het fijnste beeld wat er bestaat. Maar dat het zou ontstaan omdat bepaalde mensen niet hygiënisch genoeg zouden zijn is niet waar. Iedereen kan een kalknagel oplopen.

Ontstaan van een kalknagel
Het is over het algemeen bekend dat een kalknagel niet fijn is en er een beetje vies uit ziet. Iedereen kan een kalknagel oplopen. Meestal begint het allemaal bij een vochtige en warme omgeving. Je kunt hier bij denken aan bijvoorbeeld een zwembad. Het is er warm, en vochtig, mensen lopen er allemaal met hun blote voeten rond. Als je er bij nadenkt is het eigenlijk wel een beetje vies.

Hoeveel mensen er wel niet met hun blote voeten hebben rond gelopen, en vervolgens loop je er zelf ook weer over heen. Zo ontstaan in de meeste gevallen dus kalknagels. Een warme en vochtige omgeving is perfect voor een schimmel. Wanneer hij toe slaat, dringt hij zich door de nagel en huid heen. Uit eindelijk ontstaat er dan een schimmelinfectie en heb je als resultaat een kalknagel. Gelukkig valt er tegenwoordig genoeg te doen tegen een schimmelnagel.

Het is wel belangrijk om snel in actie te komen als je te mij krijgt met een kalknagels. Ook al is deze maar heel onschuldig. Behandeling is noodzakelijk omdat je de andere nagels ook kunt besmetten en kalknagels zijn moeilijker te behandelen dan bijvoorbeeld zwemmerseczeem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here