Informatie over zwangerschapssymptomen

0
9
blog placeholder

Krijgen alle vrouwen te maken met vroege zwangerschapssymptomen?
Iedere vrouw is anders, dus ook de ervaringen op het gebied van een zwangerschap of zwangerschapssymptomen. Niet iedere vrouw heeft dus dezelfde symptomen tijdens de zwangerschap. Dit kan zelfs zeer sterk variëren. Aangezien de meeste vroege zwangerschaps symptomen daarnaast erg veel lijken op de symptomen voor- of na de menstruatie, worden deze vaak niet direct herkent. De vroege symptomen die tijdens het begin van de zwangerschap kunnen optreden, hoeven niet altijd te betekenen dat je daadwerkelijk zwanger bent. Deze symptomen komen namelijk ook voor in andere situaties. Doe een zwangerschapstest om zeker te zijn van een eventuele zwangerschap.

Kramp als symptoom van de zwangerschap
Een paar dagen na de bevruchting, hecht de bevruchte eicel zich aan de wand van de baarmoeder. Dit kan één van de eerste vroege zwangerschapssymptomen met zich meebrengen; kramp en bloeding. Deze bloeding heet implantatie bloeding. Dit kan optreden ergens tussen de 6 en 12 dagen na bevruchting van de eicel. De kramp lijkt erg veel op menstruatiepijn, waardoor veel vrouwen dit niet zullen herkennen als een zwangerschap symptoom. 

Veranderingen van de borsten
Veranderingen van de borsten zijn een ander vroeg zwangerschap symptoom. De hormoonwaarden van een vrouw veranderen in een razend tempo na de bevruchting. Door deze plotselinge verandering, kunnen borsten opgezwollen raken of pijnlijk aanvoelen. Ze kunnen ook zwaarder of gevoeliger worden. Het gedeelte rond de tepels kan ook iets donkerder van kleur worden.

Dit zijn enkele veel voorkomende vroege zwangerschapssymptomen. Let op dat, wanneer je één van deze symptomen ervaart, dit niet direct hoeft te betekenen dat je zwanger bent. Mocht je twijfelen; nogmaals, doe gewoon even een zwangerschapstest. Zo gepiept.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here