Info over Thuisstuderen

0
19
blog placeholder

Misschien zit je nog met een paar vraagjes over thuis studeren, die worden in dit artikel behandeld.

Hoe werkt thuis studie werk?

Het is vrij vanzelfsprekend eigenlijk. Het idee is dat de studie zich op jou aansluit in de plaats jij je aanpast aan de studie. Het betekent flexibel leren je blijft “gewoon” werken en en plant de moment in om te studeren.

Bij een erkend instituut krijg je kennis van opgeleide docenten, ondersteuning, leer materialen en boeken, maar er zijn geen lessen of die jij op een bepaald tijdstip moet volgen. Dat geeft je die vrijheid, om zelf je (leer)agenda in te plannen.

Waarom zou ik thuis studeren?

Sommige mensen hebben niet de tijd voor om fysiek in een klaslokaal te zitten.

Cursussen zijn beschikbaar in een grote verscheidenheid van onderwerpen, in verschillende gradaties van rechten tot schoonheidsspecialiste of een korte IT cursus.

Kortom het kan een aanvulling zijn om een vaardigheid in de functie die je nu hebt te verbeteren of jezelf om te scholen.

Krijg ik een diploma?

Als jij een MBO of HBO studie succesvol afrond bij een erkende instelling dan heb jij een officieel diploma. Daarnaast kan je ook certificaten halen bijvoorbeeld bij een cursus, dan is het per werkgever verschillend hoeveel waarde zij daaraan hechten.

Kan ik meer geld verdienen?

Je kunt er op twee manieren meer geld mee verdienen, als jij een verbeterd diploma hebt dan zal je marktwaarde stijgen. (Het is wel verstandig om hier vooraf in jou branche onderzoek naar te doen.)

Daarnaast als jij een cursus doet waarbij je een vaardigheid leert waar vraag naar is. Dan kan je als parttimer of freelancer aan de slag gaan. Doe je bijvoorbeeld een cursus webdesign dan is dat een vaardigheid die je ook voor andere mensen kunt toepassen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here