Ik wil meer energie!

0
9
blog placeholder

2 Soorten energie
Er zijn twee soorten energie mentale en fysieke energie. Fysieke energie is ons allemaal bekend. Dat is de energie die je krijgt door eten, drinken en bewegen. Simpel gezegd als jij een goed voedingspatroon hebt, de vitamines en mineralen binnen krijgt, en evenveel energie uitstoot ben je in balans.

Dat je dan een gevoel van energie tekort ervaart, kan komen omdat er iets anders aan de hand is bijvoorbeeld een ijzertekort of slapeloosheid.

Nu heb je ook nog mentale energie. En dit is een hele andere energie, deze kan je minder wetenschappelijk benaderen. Je kunt dit niet objectief meten of een handleiding geven hoe je hier voldoende energie van krijgt.
Echter zijn er wel een paar dingen waarmee jij meer energie kunt krijgen.

Mentale Energie
De mentale energie zit tussen je oren, en kan je door interne en externe prikkels verhogen of verlagen. Een simpel voorbeeld.

Emoties zijn aanstekelijk, als jij een uur loopt te praten met een negatief persoon, dan is de kans groot dat jij voor een bepaalde periode die houding ook aanneemt. En je bent ’t vast wel met me eens dat dit jou energie kost!

Het omgekeerde is ook waar, als jij je lusteloos voelt en weinig energie hebt. En je haalt jezelf toch over om wat vrienden te bezoeken. Je komt binnen en voelt dat de sfeer al gezellig is. Dan kan jou gevoel van lusteloosheid binnen enkele minuten overslaan naar opgewekt en blij. Dit komt omdat jij de emoties van de groep hebt overgenomen.

Dat is dus het mooie van mentale energie tot op zekere hoogte heb jij hier invloed op. Dingen die je mentale energie verlagen zijn onder anderen, negativiteit, stress en zorgen.

Mocht je hier last van hebben, dan is het zaak dat niet één van deze als een rode draad door de dag heen loopt. Een tip hierbij is kies een moment op de dag, om daar 5 – 10 minuten mee bezig te zijn. Schrijf het desnoods van je af, en maakt het zo negatief als je wilt. Echter, als het moment voorbij is, mag het niet meer je dag beheersen. Dan geef jij het geen ruimte meer in je hoofd.

Je bent je er misschien niet bewust van maar het kost veel energie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here