Iedere week een kilo afvallen.

0
13
blog placeholder

Iedere week een kilo afvallen.


Het is belangrijk om met afvallen geen crash dieet te volgen. Je hoort het wel vaker dat je met een dieet 20 kilo in vier weken tijd kan afvallen. Dit klinkt natuurlijk prachtig, maar het effect is slopend op je lichaam. Als eerste is je startgewicht van belang of je kilo’s gaat afvallen. Stel je bent 150 kilo dan val je veel sneller 5 kilo af in een week dan als je 70 kilo weegt. Dit is belangrijk om even in gedachten te houden. Als je gezond wilt afvallen dan moet je streven zijn om minimaal één kilo af te vallen. Meer is natuurlijk fantastisch, maar als je één kilo aanhoudt dan kan je gezond afvallen. Je volgt dan geen crash dieet zoals vele vrouwen helaas wel doen.

Misschien vraag je jezelf wel af waarom een crash dieet zo slecht voor je is? Het is toch super dat je 20 kilo in een kort tijdbestek kan afvallen? Helaas zitten er een paar nadelen aan een crash dieet. Als eerste is het natuurlijk niet goed voor je gezondheid. Ten tweede krijg je last van het jojo effect. In het begin ben je zeer gemotiveerd, maar doordat je zo weinig voedingstoffen binnen krijgt krijg je honger. Na 10 weken begin je weer met normaal eten. Het effect hiervan is dat je direct weer begint aan te komen. Het is belangrijk om dit te voorkomen door een normaal dieet te volgen. Uiteindelijk komen sommige vrouwen na een crash dieet 40 kilo aan terwijl ze er 20 waren afgevallen.

Hoe gewicht verliezen?

Het volgen van een standaard dieet kan je helpen om dit soort problemen te voorkomen. Je kan zo iedere week op je eigen snelheid een kilo afvallen. Als je voor een nieuwe levensstijl kiest in plaats van een dieet dan kom je de kilo’s nooit meer aan. Zo zeg je voorgoed gedag tegen overgewicht en kan je weer gezond leven. Als je het goed aanpakt dan kan je zelfs genieten van een heerlijk gezond dieet. Zo blijf je in vorm en kan je nog steeds genieten van lekker eten en gezelligheid met elkaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here