Hoeveel slaap heeft een mens nodig

0
37
blog placeholder

Het aantal uur slaap per persoon

Het aantal uur slaap wat iemand nodig heeft is voor het grootste gedeelte afhankelijk van de leeftijd van die persoon. Zo heeft een baby veel meer slaap nodig dan een ouder iemand. Er een onderscheid te maken tussen baby’s, peuters, pubers, volwassenen en ouderen. Baby’s hebben bijvoorbeeld zeker vlak na de geboorte erg veel slaap nodig. Pasgeboren baby’s hebben gemiddeld 15 tot 17 uur slaap nodig. Naarmate baby’s een aantal maanden oud zijn dan hebben ze circa 14 tot 15 uur slaap per dag nodig.

Is je kind tussen de 1 en 3 jaar oud? Dan wordt er gesproken van een dreumes of peuter. Rond deze leeftijd heeft je kind ongeveer 12 tot 14 uur slaap nodig. Belangrijk is om je kind de slaap te geven wanneer hij of zij moe is. Kleuters tussen de 3 en de 6 jaar zullen voor het eerst naar school gaan. Prettig is dan ook dat ze net wat minder slaap nodig hebben, zodat ze zonder problemen naar school toe kunnen. Wanneer kinderen in de avond tussen 19:00 en 20:00 uur naar bed gaan dan zullen ze gewoon voldoende slaap krijgen, zoals ze nodig hebben. Peuters hebben ongeveer 10 tot 12 uur slaap nodig.

Schoolkinderen van een leeftijd tussen de 6 en 12 jaar hebben genoeg aan 10 tot 11 uur slaap. Ook voor hun geldt dat ze vroeg in de avond naar bed gaan en zodoende voldoende slaap hebben wanneer ze er in de ochtend weer uit moeten om naar school te gaan. Nadat kinderen ouder worden dan 12 jaar dan is het geadviseerde aantal uur slaap circa 8 tot 10 uur per dag totdat ze 18 zijn.

Voor iedereen die ouder is dan 18 jaar geldt dat ze 7 tot 8 uur slaap nodig hebben om goed te kunnen functioneren in het dagelijks leven. Er zijn echter ook mensen die bepaalde slaapstoornissen hebben en daarom niet aan dit aantal uur slaap komen. Ook zijn er mensen die om andere redenen vaak niet in slaap kunnen komen. Tips om in slaap te komen lees je op de website van Sleepwise. Toch is het verstandig om je lichaam altijd de rust te geven die het nodig heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here