Hoe werkt een AED

AED dummy

Een AED of Automatische Externe Defibrillator is een draagbaar toestel dat zeker niet mag ontbreken in bedrijven en verenigingslokalen.

Wat is een AED?

Een AED is een draagbaar defibrillatie toestel dat het hartritme weer op gang kan brengen bij een hartstilstand. Het AED toestel hangt op een toegankelijke plaats en is verpakt in een opvallende doos die u makkelijk kan dragen. U neemt het AED toestel mee naar het slachtoffer om die een elektrische schok toe te dienen en het hartritme weer in beweging te brengen.

Hoe werkt een AED?

Een draagbaar defibrillatie toestel heeft 2 elektroden die u op de borstkas van het slachtoffer moet plakken. De borstkas moet hiervoor vrij gemaakt worden van kleding. Het toestel gaat dan een analyse maken van het hartritme van het slachtoffer en het bepaalt of het nodig is om een schok toe te dienen. Wanneer het slachtoffer een normaal hartritme heeft, zal het AED toestel geen schok toedienen. Uit onderzoek is gebleken dat er te weinig toestellen voorhanden zijn in woonwijken. We streven er dus naar om het belang van een automatische defibrillator toestel duidelijk te maken zodat er in de toekomst ook een AED bij u in de buurt beschikbaar is. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here