Hoe om te gaan met slapeloosheid

0
4
blog placeholder

Last van slapeloosheid
Als je last hebt van slapeloosheid houdt dat in dat je al een langere tijd slecht slaapt en dit zorgt ervoor dat je overdag minder je ding kunt doen. Bij slapeloosheid kun je te maken hebben met: slecht inslapen, lang wakker liggen, te vaak of te vroeg wakker worden. Wanneer je last hebt van slapeloosheid kun je overdag moe, lusteloos, slaperig en prikkelbaar zijn. Ook heb je moeite met concentreren.

Oorzaak
Wanneer je last hebt van slapeloosheid, kan dit door verschillende oorzaken komen. De meest voorkomende oorzaken zijn spanningen of je ergens zorgen overmaken. Dat kan zowel over je relatie, gezin of werk gaan. Als er nog van alles in je hoofd rond gaat kun je jezelf moeilijk ontspannen, hierdoor zal je moeilijk in slaap vallen. De volgende oorzaken kunnen ook slaapproblemen veroorzaken:

– Koffie drinken voordat je naar bed gaat
– Het roken van sigaretten
– Het drinken van alcohol, zorgt ervoor dat je in de nacht veel wakker wordt
– Wanneer je te veel nadenkt waarom je niet kunt slapen, slaap je ook minder goed
– Te vroeg naar bed gaan of te laat opstaan
– het last hebben van lichamelijke klachten, zoals jeuk, pijn, benauwdheid of hoesten

Wat kun je er zelf aan doen?
Heb je last van persoonlijke problemen of zit je ergens mee, praat hier dan over. Dit zorgt ervoor dat je het los kunt laten en het wellicht een plekje kunt geven. Als je naar bed gaat, bereid je dan goed voor op je nachtrust. Drink bijvoorbeeld voor het slapen gaan geen koffie of alcohol. Het is van belang dat je slaapkamer voor rust zorgt en het hebben van een comfortabel bed. Probeer elke avond rond het zelfde tijdstip naar bed te gaan en op te staan. Hierdoor creëer je een ritme waardoor het slapen makkelijker kan worden.

Tijd
Het zal even duren voordat de adviezen daadwerkelijk resultaat laten zien. Geef niet op en onderzoek wat het beste bij jou past.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here