Hoe kom je van spierpijn af

0
14
blog placeholder

Het ontstaan van spierpijn kan diverse oorzaken hebben. Vaak is spierpijn een kwestie van overbelasting en zal het ook snel overgaan. Na een paar dagen moet de pijn afnemen en voelt u helemaal niets meer. Belangrijk is te weten hoe we spierpijn verhelpen en beter nog : hoe spierpijn te vermijden.

Ontstaan van spierpijn

Een plotseling beweging of langdurig overbelasten van niet vaak gebruikte spieren kan al snel tot gevolg hebben dat we last krijgen van spierpijn. Het kan enorm pijnlijk zijn en onze bewegingsvrijheid beperken. Het vermijden van spierpijn is dan ook een kwestie van een aantal simpele adviezen :

  • warm de spieren op door middel van een goede warming-up
  • vermijd plotselinge bewegingen
  • geef spieren van tijd tot tijd rust
  • zorg dat de spieren in goede conditie zijn en blijven

Het klinkt simpel en dat is het in feite ook. Vaak ontstaat spierpijn door een zeer matige voorbereiding of door onvoldoende rust van de spieren.

Lage rugpijn wordt al snel aangegeven als spierpijn, maar bij dit soort klachten moeten we toch opletten. Er kunnen ook andere problemen zijn. Als er structureel sprake is van spierpijn is raadpleging van een huisarts of specialist gewenst.
Spierpijn wordt voornamelijk veroorzaakt door zogenaamde verzuring van de spieren. Gebruik van B5 vitaminen kan spierpijn tegengaan. B5 vitaminen zitten vooral in bijvoorbeeld rood vlees.

Spierpijn verhelpen

Als u toch veel last heeft van spierpijn kunt u een aantal dingen doen. Spierpijn verhelpen is vaak een kwestie van voldoende rust geven aan de spieren. Daarnaast is massage van de spieren erg goed. Ook dat zorgt ervoor dat de spieren rust krijgen. Blijf in alle gevallen wel in beweging. Anders loopt u de kans dat de spierpijn nog langer zal duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here