Hoe kies je de juiste gezichtscrème?

0
9
blog placeholder

Het is dus heel belangrijk een crème te kiezen die bij jou past. Maar hoe moet je kiezen tussen het enorme aanbod gezichtscrèmes? Er mooi uitzien begint bij een verzorgde huid. Om je huid te verzorgen zijn er talloze producten, maar de basis is toch wel het gebruiken van een goede gezichtscrème. Wie een verkeerde gezichtscrème kiest kan last krijgen van een sneller verouderde huid, pigmentvlekken, verergering van acné en eczeem of een te vette/droge huid. Het is dus heel belangrijk een crème te kiezen die bij jou past. Maar hoe moet je kiezen tussen het enorme aanbod gezichtscrèmes?

Verschillende huidtypes
Voor ieder type huid is er wel een geschikte gezichtscrème. Heb je een normale/gecombineerde huid, die zacht en vet noch droog is, dan is het ook raadzaam een goede crème voor het gezicht te gebruiken. Het effect van de crème zal niet direct merkbaar zijn, maar omdat een normale oud sneller oud wordt en dus sneller rimpels vertoont, is het van groot belang een goede gezichtscrème te gebruiken. Een droge huid ontstaat door vocht tekort. Om een droge huid toch zacht en soepel te houden, is het aan te raden een hydraterende crème te gebruiken. Het derde huidtype is die van de vette huid. Hierbij produceren de klieren te veel talg. Om de vette glans en onzuiverheden te verhelpen is een kalmerende crème nodig.

Werkzame stoffen
Een andere manier om te kiezen is op basis van werkzame stoffen in de crème. Zo zijn er anti-oxidanten die beschermen tegen externe invloeden die cellen kapotmaken en verouderen, heeft aloë vera een kalmerende werking en zorgen siliconen voor een goede hydratatie.

Verdiepen in het aanbod gezichtscrèmes
Een crème zal nooit kunnen voorkomen dat je geen rimpels krijgt, maar kan aanvullen wat je huid mist. Door een crème te gebruiken houd je de huid zacht en soepel en kan je wel tekenen van ouderdom vertragen.  Het is daarom van groot belang je te verdiepen in het aanbod crèmes en je eigen huidtype, alvorens je naar de winkel gaat om een gezichtscrème aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here