Hoe hoofdluis bestrijden?

0
4
blog placeholder

Kinderen
Kinderen lopen meestal hoofdluizen op, omdat ze veel in contact komen met andere kinderen en door het fysieke contact kunnen hoofdluizen zich makkelijk verspreiden. Bij fysiek contact kun je denken aan stoeien. Het wordt dan logischerwijs ook meestal opgelopen op school. Overigens kunnen ook volwassen gewoon hoofdluis oplopen.

Ontdekt
Tegenwoordig zijn er voldoende middelen om luizen te voorkomen. Wanneer er toch luizen ontdekt zijn, is het verstandig om gelijk actie te ondernemen. Als je kind er last van heeft, moet je dit meldden bij de school, bij je omgeving en het meldden op Luizenradar.nl.

Verspreiding voorkomen op school
Scholen pakken luizen zeer goed aan. Als er luizen zijn gesignaleerd op school, krijgen alle kinderen een zak waar ze hun jas in kunnen doen. Ook wordt er meerdere keren luizencontrole gedaan, om er zo op tijd bij te kunnen zijn. Als er dan toch luizen zijn, moet er aan hoofdluis bestrijden worden gedaan.

Wat kun je zelf doen?
Zijn er luizen bij je kind op school ontdekt? En wil je het graag voorkomen. Dan kun je de volgende dingen bij je kind ondernemen:

– als het een meisje is, doe het haar in een strakke staart
– als het een jongen is, doe dan wat extra gel in het haar
– bij thuis komst gelijk alle jassen, in een afgesloten plastic zak doen
– de haren wassen met preventieve shampoo tegen hoofdluis


Behandelingen
De volgende behandelingen zorgen ervoor dat de luizen zullen verdwijnen
– Malathion: is een lotion met een onaangename geur
– Speciale crèmespoeling: zorgt ervoor dat de lijm van de hoofdluis afbreekt, hierdoor wordt
  het haar gladder en verliezen de neten hun houvast.

Gebruik deze middelen in combinatie met de kam methode gedurende 14 dagen lang. Na 14 dagen zal er geen enkele neet (eitje van de hoofdluis) meer in leven zijn en zijn alle hoofdluizen als het goed is uitgestorven. Is dat niet het geval, dan begin je weer van voor af aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here