Hoe gaat de hernia weg

blog placeholder

Een van de veel voorkomende klachten is een hernia. Een hernia kan zowel in de nek als in de rug zitten, en kan erg veel pijn doen. In dit artikel leg ik uit hoe ene hernia ontstaat en hoe u deze kunt behandelen.

Wat is een hernia?
We beginnen bij het begin, wat is een hernia? Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschrijf in de onder rug of nek. Deze uitstulping kan gaan drukken op de zenuwbaan met als gevol dat deze geirriteerd gat worden. Veel voorkomende klachten zijn
– Rug pijn
– Pijn in de benen
– Krachtvelies
– Slapende benen
Deze klachten kunnen erger worden door verkeerde beweginen, maar ook door niezen, persen en hoesten.

Wat te doen
Veel mensen denken dat een hernia weg gaat door een operatie. Natuurlijk kan dit ook, echter is dit in de meeste gevallen helemaal niet nodig. Herniaklachten gaan vanzelf over, en duren gemiddeld 8 weken. Het is verstandig om oefeningen te doen en om voldoende rust te nemen. Wanneer men geen oefeningen doet kan het langer duren voordat de hernia over gaat. Bewegen is beter dan rust nemen. Door in bed te liggen verzwakken je spieren, hierdoor zul je langer nodig hebben om te herstellen. Als het niet anders kan vanwege de pijn kunt u er voor kiezen om korte tijden uit bed te komen. Al is het maar 5 minuten, dat is 5 minuten meer dan niet uit bed komen.

Pijnstillers
Pijnstillers helpen vaak redelijk goed, natuurlijk geldt hier wel dat men niet te veel moet nemen omdat dit slecht is voor de maag. Neem er maximaal 4 per dag en denk er aan om voldoende te bewegen en rust te nemen. Als u het niet vertrouwt, neem dan contact op met uw huisarts.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here