Hoe ga je om met pijn?

0
11
blog placeholder

Pijn is een signaal van het lichaam dat er iets niet goed zit. Niet voor niets doet het pijn als je je stoot: het lichaam ziet dit als het ware als een aanval. Wat zijn daarom de belangrijkste te doorlopen stappen als je in behoorlijke pijn zit? We kijken hieronder naar wat je beter wel, en vooral ook beter niet kunt doen op het moment dat je te maken krijgt met (hevige of minder hevige) pijn. Lees dit artikel goed door en kies voor de beste methode.

Symptoombestrijding

Veel mensen doen aan symptoombestrijding: ze voelen iets en willen dat direct verhelpen, zonder naar de kern van het probleem te gaan. Zo zie je dat mensen bijvoorbeeld massaal Tramadol kopen via het internet, een zware pijnstiller die je niet zomaar moet innemen. Tramadol is een behoorlijk zware pijnstiller die je niet zomaar moet innemen! Artsen schrijven dit middel in de regel alleen voor bij ondraaglijke pijn, wanneer er geen andere oplossing voorhanden is. Het is dus absoluut niet aan te raden om dit middel zomaar te gebruiken!

Bron

In de inleiding stond het al: pijn is een teken dat er iets niet goed zit. Veel mensen denken (zoals hierboven staat) dat de pijn bestrijden met pijnstillers slim is, maar beter is het om achter de bron van de pijn te komen. Dit kun je het beste in overleg met de arts doen. Als je niet weet waar de pijn vandaan komt en de pijn gaat niet weg, dan is het raadzaam de arts te raadplegen. Het hoeft niets ernstigs te zijn, maar je kunt het maar beter zeker weten. Een arts kan vervolgens vaststellen wat er aan de hand is en kijken wat de te volgen stappen zijn om de pijn te bestrijden. Dit kan met behulp van pijnstillers zijn, maar het kan ook zijn dat er iets anders moet gebeuren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here