Iedereen heeft aambeien alleen heeft lang niet iedereen er last van. Het zijn in theorie zwellichamen van het lichaam die opzwellen als ze onder hoge druk komen te staan. Dit gebeurd als je heel hard moet persen bij ontlasting. Doordat ze onder druk komen te staan kan je er last van krijgen. Ongeveer 50 procent van de Nederlanders heeft er dagelijks last van. Toch wordt er niet over gesproken vanwege een soort schaamtegevoel. Maar misschien is het nog belangrijker om te kijken hoe je aambeien moet behandelen? Ga het probleem niet uit de weg en zorg voor een goede aambeien behandeling bij de dokter.
Aambeien behandelen met aambeienzalf.
Het is belangrijk om de aambeien voorzichtig de behandelen. Het meest voorkomende probleem is jeuk en soms zelfs pijn. De jeuk kan verminderen en de pijn verdwijnt door gebruik te maken van aambeienzalf. De zalf kan alleen gebruikt worden als de aambeien uitwendig zitten. Ze kunnen zo worden aangesmeerd met de zalf. Dit mag maximaal veertien dagen, maar meestal verdwijnen de klachten al na drie tot zeven dagen. Mocht je aambeienzalf niet hygiënisch vinden dan kan je ervoor kiezen om spray te gebruiken. De spray werkt direct verkoelend op de aambeien.
Aambeien laten behandelen door de huisarts.
In sommige gevallen moeten aambeien behandeld worden door de huisarts. Vaak wordt dit aangeraden als ze na twee weken nog niet weg zijn. Een huisarts zal inwendig onderzoek doen om vast te stellen dat het werkelijk om aambeien behandeling gaat. De huisarts zal je vervolgens doorverwijzen naar een specialist. Vervolgens zal de specialist een polyklinische behandeling uitvoeren om de aambeien weg te halen. Je zult hierna er geen last meer van hebben tenzij er weer nieuwe ontstaan. Dit is de reden dat de specialist altijd een dieet meegeeft om de ontlasting te verbeteren en zo aambeien in de toekomst te voorkomen. Verder kunnen er nog wat tips worden meegegeven voor het voorkomen van aambeien.