Het Rauw Voedsel Dieet

0
5
blog placeholder

Gezondheidseffecten van het rauw voedsel dieet.

Waar op gelet moet worden bij dit dieet is dat rauw voedsel alleen niet gezond voor je is. Een afwisselende voeding is vele malen beter. Zo is van bijvoorbeeld tomaten bekend dat deze tot wel 40 maal gezonder worden na het koken.
Het rauw voedsel dieet eind 19e eeuw begonnen met dr. Benner, een Zwitserse arts. Deze beweerde dat levensenergie van de zon via planten aan mensen kan worden geleverd. Hiervoor moeten deze planten dus wel rauw worden genuttigd.
Een probleem van het rauw voedsel dieet kan het missen van bepaalde voedingsstoffen zijn. Voedingsstoffen zijn hier vooral b12, welke veel in vlees zit. Met vitaminesupplementen kan dit opgelost worden. Een groot risico wat bestaat is natuurlijk het risico van infectie. Daar moet erg op worden gelet bij het eten van rauw voedsel. Koken verwijderd dergelijke infecties grotendeels.

Rauw voedsel recepten

Natuurlijk zijn er ook rauw voedsel recepten op internet te vinden, waarbij je de gewenste voedingsstoffen wel binnenhaalt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld maaltijden met spinazie, waar veel ijzer in zit. Ijzer is een belangrijke bouwstof voor de mens.
Belangrijk is ook dat je rekening houdt met voldoende variatie binnen het dieet. Denk hier dus aan maaltijden met groenten, maar vergeet de maaltijden met noten en zaden ook zeker niet. Deze geven veel voedingsstoffen. Zoals al eerder aangegeven moet je ook voedingssupplementen gebruiken, voor de voedingsstoffen die je ander mist.

Rauw voedsel restaurants

In 2011 zijn er in Amsterdam 4 rauw voedsel restaurants geopend. Wereldwijd zijn dit er al bijna 1000. Dit betekent dat steeds meer mensen zich bewust zijn van het vele gekookte en gebakken voedsel wat men eet.

Al met al is het rauw voedsel dieet niet schadelijk, als men zich er maar niet te streng aan houdt. Voor sommige voedingsstoffen moet wel degelijk ‘buiten de deur’ worden gekeken. Als men er maar voldoende literatuur op na leest kan je gezond genoeg mee doen aan dit dieet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here