Het belang van pauzes voor uw medewerkers 

korte pauze medewerkers lunch

Het creëren van een gezonde en comfortabele werkplek waar een prettige sfeer heerst, is een tendens die tegenwoordig niet meer is weg te denken. Hetzelfde geldt voor het zorgen voor ruimte en tijd waarin de werknemers van een organisatie voldoende kunnen ontspannen. En dat is een goede zaak. Urenlang doorwerken zonder enige vorm van pauze, werkplekken die niet ergonomisch zijn ingericht en onvoldoende dag- en werklicht, zijn in de huidige tijd onacceptabel. Wanneer medewerkers voor lange tijd in een onaangename omgeving verkeren en tussen hun werkzaamheden door niet genoeg kunnen ontspannen, kan dit stress en ziekte in de hand werken. Dat is iets wat u als goed werkgever natuurlijk zoveel mogelijk wilt vermijden.

In dit artikel belichten we manieren om bij te dragen aan het welzijn van werknemers die ontspannen in hun vel zitten, zonder dat dit ten koste gaat van hun productiviteit.

Het nut van korte pauzes

Gedurende de werkdag heeft het lichaam regelmatig rust nodig. Anders treedt er vermoeidheid op, verliezen medewerkers hun concentratie en zullen zij op den duur minder werk verrichten. Korte pauzes zijn al voldoende om het brein de tijd te geven om te resetten. Daarna kunnen mensen zich weer met hun volledige aandacht focussen op hun werkzaamheden. Maar wanneer uw werknemers geen of te weinig pauzes kunnen inlassen en stelselmatig lang moeten overwerken, kan dit op termijn voor arbeidsongeschiktheid zorgen, bijvoorbeeld door een burn-out. Investeren in een prettige werksfeer met voldoende ontspanning, is de zeer de moeite waard en bespaart op kosten die u moet maken zoals die voor de verplichte psychosociale begeleiding bij ziekte.

Werk-privé balans

Het is dus verstandig om als werkgever goed in ogenschouw te nemen hoe het dagritme van uw medewerkers er gemiddeld genomen uitziet. Staan er voldoende pauzemomenten tegenover het aantal uren dat zij werken? Zo nu en dan eens overwerken is natuurlijk prima. Maar als een of meerdere werknemers structureel tot laat achter hun bureau zitten, gaat dit ten koste van de juiste werk-privé balans met alle mogelijke gevolgen van dien. Het bewaken van dergelijke zaken hoort deel uit te maken van een actief beleid gericht op verzuimpreventie. Het is belangrijk om de mensen uit uw team hierin een stem te geven. Zo komt u samen tot de juiste balans, met tevreden medewerkers die goed in hun vel zitten als resultaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here