Het belang van gezonde darmen

0
3
blog placeholder

Gezondere darmen na een klysmareiniging

Steeds vaker worden we er op gewezen dat gezondheid eigenlijk in de darmen begint. Nu kennen we natuurlijk de schijf van vijf al wat langer en dat gezond eten en bewegen de kans op een langer leven een stuk groter maakt. Maar toch doen we het nog niet goed gezien, omdat het aantal ongezonde en te dikke mensen steeds elk jaar lijkt te stijgen. De darmen reinigen helpt goed om gezonder te leven, je kunt bijvoorbeeld een klysma kopen bij Klysmashop.nl en hiermee de darmen snel en effectief reinigen.

De spijsvertering en darmflora

Wanneer je gezond en gevarieerd eet en je spijsvertering is op orde, dan zorgt het lichaam ervoor dat we alle goede voedingsstoffen binnenkrijgen die je nodig hebt in het dagelijks leven. De energie wordt uit bouwstoffen uit eiwitten, koolhydraten en vitaminen en mineralen gehaald. Met deze stoffen zal het lichaam goed functioneren en ook herstellen van de dagelijkse bezigheden. Het zijn dan ook de darmen die een belangrijk deel van ons spijsverteringskanaal vormen.

Daarnaast is een goede darmflora natuurlijk essentieel voor de goede werking van je darmen. De darmflora houdt de darmen gezond en zorgt er ook voor dat er een optimale opname van voedingsstoffen zijn en natuurlijk bescherming tegen schadelijke bacteriën in voeding.

Stoelgang en immuunsysteem

Het eten van vezels zorgt voor een goede darmwerking en zorgt dus ook voor een goede stoelgang. Als de stoelgang niet goed op orde is, zul je minder energie hebben en zul je sneller buikpijn of een opgeblazen gevoel hebben. Je voelt je minder goed en je kunt daardoor ook minder goed functioneren in het dagelijks leven.

Het immuunsysteem wordt vanuit de darmen bepaald en een slecht werkend immuunsysteem is iets waar steeds meer mensen last van hebben. In Nederland hebben 5% van de Nederlanders dagelijks last van hun maag. Het dus zeker de moeite waard om goed op voeding te letten en soms een klysma uit te voeren. Hierdoor spoel je de darmen goed schoon en loop je minder risico op maagklachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here