Herpes simplex

0
19
blog placeholder

Herpes simplex, oftewel de herpes virus, komt erg vaak voor. Het tast voornamelijk de huid en slijmvliezen aan. In wezen kan het op het gehele lichaam voorkomen, echter zien we de virus zich bij de lippen het vaakst uiten.  Rondom neuzen komt het ook weleens voor.
Wanneer de virus naar voren komt dan heeft het de volgende symptomen:
–          Jeukheid
–          Gevoel van branderigheid
–          In een latere stadium blaasjes (die pijn kunnen aanvoelen)

Wanneer men blaasjes heeft geconstateerd dan is het beste om eraf te blijven zodat ze opdrogen, er zullen uiteindelijk korsten opkomen. Deze korsten zullen na een tijdje ervan af vallen.
Wanneer de lippen zijn aangetast dan is de uiting van het herpes virus vaak vrij laag. Problemen of veel pijn komen weinig voor.

Via iemand anders kun je de herpes simplex virus overnemen, denk bijvoorbeeld aan een koortslip. Als dit is gebeurt dan kunnen de symptomen al snel naar voren komen. Het is dan meestal wel duidelijk hoe het is ontstaan (kan overigens ook uit een vies glas).

De voornaamste symptomen die kunnen optreden bij deze virus zijn als volgt:
 •Ontstoken lip of tandvlees
 •Opgezwollen lieren
 •Ziektesymptomen zoals bijvoorbeeld koorts

Het virus kan zich als het ware onderduiken en dus op de achtergrond aanwezig zijn. Wanneer dit is gebeurd dan kan bij de geringste activiteit met betrekking tot een lage weerstand de herpes simplex weer activeren , en dus actief maken. Denk bij een lage weerstand aan bijvoorbeeld stress situaties of ziekte zoals koorts.
Het herpes virus kan zich ook nestelen in de ogen. Dit kan erg vervelend zijn en zelfs tot een ontsteking van het betreffende oog leiden. De ontsteking  begint bij het hoornvlies. Symptomen zijn een rode oog en veel irritatie. Ook kun je last hebben van lichte omgevingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here