Heb jij meer energie nodig?

0
8
blog placeholder

Vernietig energie slurpende activiteiten!

Je krijgt door eten en drinken energie binnen. En wat je binnenkrijgt kun je maar één keer gebruiken!
Het is aan jou om de energie die je binnenkrijgt zo goed mogelijk te gebruiken. Dit doe je door een lijstje te maken, van activiteiten die regelmatig terugkeren. Om zo tot inzicht te komen aan welke taken je een hekel hebt of je veel onnodige energie kosten.

Natuurlijk kan je niet alles van de lijst elimineren. Echter, een simpele taak als de was ophangen en strijken. Als je daar écht niet van houdt, kan dat energie kosten. Niet fysieke energie maar geestelijke. Door tegelijkertijd lekker hard de muziek te draaien die jij leuk vindt. Leidt jij je af van je taak en kost het minder mentale energie.
Als jij je lijstje maakt, ontdek je misschien ook wel dingen die je 2 keer per week doet. Misschien kan je dat veranderen in eens per week? Of iets dat je eens per week doet in eens per 2 weken of 10 dagen?

Energie binnen krijgen?
Wil jij meer energie krijgen, dan is het ook belangrijk wat en hoe jij energie tot je neemt. Bijvoorbeeld energie drankjes of koffie (wanneer je dit niet vaak neemt) geven je kortstondig energie. Echter is dit ook weer snel voorbij en krijg je een dip. Net als snelle suikers in snoeprepen.

Het is een cliché maar om de dag al goed te beginnen, moet je ontbijten. Heb je daar moeite mee, neem yoghurt, dat is fris en valt niet zwaar op de maag. En is ook nog eens goed voor je energie.

Door geen snelle suikers te eten maar iets met koolhydraten, geef jij je lichaam een gelijkmatige dosis energie. Zonder dat jij een dip krijgt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here