Gratis AED trainer

aed trainer

Een AED trainer wordt gebruikt om verschillende scenario’s te oefenen. Het is namelijk niet mogelijk om met een gewone AED realistisch te oefenen. Door de verschillende oefenscenario’s raakt u bekend met de AED en weet u wat u moet doen bij een hartstilstand. Met een AED trainer wordt het apparaat bedoeld waar op geoefend wordt en dus niet de instructeur. Door COVID-19 is het helaas niet meer mogelijk om met de bekende groepsgrootte te oefenen bij een hartstilstand. Daarom schiet AEDmaster te hulp en stelt de AED trainer gratis beschikbaar voor verenigingen, stichtingen en opleiders.

Gevolgen COVID 19 en inzet AED

Iedereen wordt getroffen door COVID-19 en dit heeft grote gevolgen voor onze maatschappij. Op het moment zijn er meer besmettingen dan ooit en worden de regels steeds weer verder aangescherpt. De kans dat een slachtoffer, middels mond op mond reanimatie, wordt gereanimeerd wordt steeds kleiner. Daarnaast zijn steeds meer mensen thuis en zijn bedrijven dicht. Veel van deze bedrijven hebben hun AED helaas binnen hangen.

Doordat de AED binnen hangt kan deze niet worden ingezet. Tevens is er geen AED bediener aanwezig is, omdat hij/zij thuis werkt. Dus er is een situatie ontstaan waarin de AED en de bediener van elkaar gescheiden zijn.

Daarnaast gaan mensen, met hartklachten, minder snel naar het ziekenhuis, simpelweg omdat er onvoldoende capaciteit is. Of omdat zij angstig zijn om COVID-19 op te lopen. Hartpatiënten behoren tot de risicogroep. Dit een zorgelijke ontwikkeling en daarom komt AEDmaster in actie!

AED trainer gratis gebruiken

AEDmaster stelt de AED trainer gratis beschikbaar voor verenigingen, stichtingen en opleiders in Nederland. De reden hiervan is onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Iedereen moet zijn/haar steentje bijdragen, althans dat vinden wij.

Eerst een AED kopen? Nee dat is niet nodig om gebruik te maken van een AED trainer. De cursussen, waarin de reanimatie en de AED centraal staan, kunnen gewoon doorgaan. Rekening houdende met de strengere regelgeving van het RIVM. Informeer altijd bij uw opleider naar de actuele maatregelen.

Hoe krijg ik de AED trainer?

Hieronder staat omschreven hoe u gebruik kan maken van een AED trainer van AEDmaster. Heeft u vragen? Neem dan contact met ons op.

  1. U maakt kenbaar wanneer en welke AED trainer u nodig heeft.
  2. Wij melden u aan en inventariseren wat u nodig heeft aan lesmateriaal, zoals de oefenelektroden en de plakkers.
  3. De AED trainer wordt naar het gewenste adres gestuurd.
  4. U gebruikt de trainer voor de cursus en maakt de trainer zorgvuldig schoon.
  5. De AED trainer wordt in desbetreffende doos teruggestuurd naar AEDmaster

De gebruikskosten van de AED

De enige kosten die wij in rekening brengen zijn de gebruikskosten van het lesmateriaal en de verzendkosten van de AED trainer. Wel vinden wij het belangrijk dat ook u uw steentje bijdraagt en daarom willen wij graag dat genoemd worden op uw website, met een verwijzing naar AEDmaster. Zodat ook andere verenigingen, opleiders en stichtingen gebruik kunnen maken van ons aanbod.

Hoe meer mensen het weten, hoe groter het bereik en des te groter de impact.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here