Gezond Eten

0
22
blog placeholder

In armere landen weet men niet beter dan dat je je voedsel lokaal koopt of zelf verbouwd. Juist met de explosieve groei van de bevolking in de westerse landen is de vraag en dus het aanbod van voedselproducten enorm veranderd in de laatste 100 jaar. In ons land zijn megastallen en bio-industrie heel gewoon geworden. Men wordt zich er echter steeds meer van bewust dat deze industrie niet bijdraagt aan een betere wereld. En dus gaat men terug naar de basis. Minder consumptie van vlees, meer biologische producten en meer verkoop van streekproducten.
 
Met deze bewustwording is er ook ruimte ontstaan voor een andere manier van eten bereiden. De menukaarten in restaurants vertonen tegenwoordig veel meer gezondere opties. Waar 10 jaar gelden vegetarisch eten nog als een beetje stoffig werd ervaren, heeft een zichzelf respecterend restaurant nu meerdere vegetarische keuze voor haar gasten. Ter illustratie; de maaltijdsalade is niet meer weg te denken uit onze keukens. Ook het fenomeen raw food wint steeds meer terrein. De naam zegt het al, niets dat gegeten wordt, wordt nog op de traditionele manier bereidt. Alles, en dan voornamelijk groente en fruit, wordt rauw gegeten. Denk bijvoorbeeld aan spaghetti van rauwe courgette met een dressing van olie en kruiden. Deze manier van eten mijdt ook zoveel mogelijk dierlijke producten.
 
Als je nu nog vlees eet is het eigenlijk not done om nog een ‘plofkip’ te bereiden, en gelukkig hoeft dat ook niet want het aanbod van biologisch vlees in de supermarkt is heel divers. Er bestaat in ons land zelfs een vegetarische slager. Al met al is het verstandig om een zo gevarieerd mogelijk dieet te volgen, waarin alle voedselgroepen aan bod komen. Voldoende groente en fruit, gezonde vetten zoals vertegenwoordigd in vis en uiteraard voldoende koolhydraten zoals brood en pasta. Goed, gezond en verantwoord eten is in ons rijke land voor iedereen weggelegd.
 
Heb je trek gekregen van het lezen van dit stukje, kom dan naar http://www.kookspelletjes.nl/. Op deze website staan meerdere spellen die je inspiratie kunnen geven tot een gezond dieet. Je kunt er bijvoorbeeld salades maken, verse pasta bereiden of met fruit aan de slag. Veel plezier en eet smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here