Gezichtsverzorging is erg belangrijk

0
8
blog placeholder

De huid verandert

Vanaf het 35ste levensjaar verandert de huid en worden de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar. De huid wordt iets droger en minder elastisch en de huidcellen vernieuwen zich minder snel dan voorheen.
Deze verandering hoeft overigens helemaal niet zichtbaar zijn wanneer je altijd de juiste gezichtsverzorging hebt gebruikt.
Maar vanaf deze leeftijd wordt ook langzamerhand de onherstelbare schade zichtbaar die we  – onwetend – onze huid in de loop der jaren hebben toegebracht.

Stoffen die de huid beschadigen

Onze huid raakt namelijk beschadigd van bepaalde stoffen die in de meeste gewone gezichtsverzorging voorkomen. Enkele beruchte voorbeelden zijn bijvoorbeeld parfum, bepaalde synthetische conserveringsmiddelen, kleurstoffen, bepaalde reinigers, enzovoorts. Deze stoffen staan er om bekend dat ze irriterend op de huid werken, de huid uitdrogen en verzwakken en de natuurlijke afweerfunctie van de huid ondermijnen.
Het jarenlange gebruik van gezichtsverzorging en make-up met deze stoffen verzwakt de conditie van onze huid steeds verder tot op een gegeven moment, meestal tussen het 35ste en 45ste levensjaar, de gevolgen hiervan zichtbaar beginnen te worden.  In de vorm van rimpels, zeer droge huid, pigmentvlekken, allergie, rode vlekken of rosacea.

Een levenlang een mooie huid

Omdat we tegenwoordig steeds ouder worden en het heel normaal is geworden om er tot ver na je 50ste fantastisch uit te blijven zien, is het zeer belangrijk om je huid van jongs af aan goed met de juiste gezichtsverzorging te verzorgen. Met hypoallergene (niet-irriterende) gezichtsverzorging zónder parfum, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en agressieve reinigers dus.
Ook als je inmiddels last hebt van deze huidaandoeningen, kun je deze met de juiste gezichtsverzorging vol krachtige bioactieve werkstoffen zo goed mogelijk onder controle houden en verminderen.

Er is één geweldige speciaalzaak waar je volop huidvriendelijke hypoallergene gezichtsverzorging kunt vinden: MILD cosmetics, waar je ook terecht kunt voor een deskundig en eerlijk advies.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here