Genitale wratten, jeuk aan de penis en vagina

0
38
blog placeholder

Symptomen van de SOA

De symptomen van genitale wratten zijn niet altijd fijn en kunnen je een jeukerig en branderig gevoel geven. Vooral bij de vrouwen kunnen de wratten op of rond de schaamlippen optreden. Maar ook bij de ingang van de vagina of rond de anus kunnen de wratten optreden bij vrouwen. In sommige gevallen kunnen er ook wratten ontstaan in de vagina of op de baarmoedermond. Kijk op deze website voor meer informatie.


Bij mannen zullen de wratten voornamelijk voor op en rond de penis, op de balzak in het gebied rond de anus voorkomen. Net als alle andere wratten zijn ook genitale wratten onschuldig, maar ze kunnen uiteraard wel erg vervelend zijn.


Oorzaken en risicofactoren genitale wratten

Het virus wat ervoor zorgt dat je genitale wratten krijgt heet Humaan Papilloma Virus en wordt ook wel HPV genoemd. Het HPV is eigenlijk een groep van meer dan 100 aan elkaar verwante virussen en heeft verschillende typen wat genitale wratten veroorzaakt. Deze typen worden ook wel Papillomavirussen genoemd.


Het virus kan namelijk bepaalde soorten wratten veroorzaken. Je kunt het vergelijken dat er ook varianten die kanker veroorzaken, zoals baarmoederhalskanker. Vrijwel 90% van alle gevallen van anale kanker wordt door HPV veroorzaakt. Daarnaast is er ook onderzocht dat HPV een rol speelt bij kanker van de vulva, vagina, penis en in de mondholte. Deze typen worden dan ook hoogrisico HPV genoemd.


Echter komt het ook vaak voor dat een HPV-infectie rond de geslachtsdelen zonder dat ze enige klachten of symptomen hebben. Maar ook wanneer je geen symptomen hebt, dan zul je natuurlijk wel het moeten laten behandelen. Hierdoor voorkom je uiteraard de verspreiding van de aandoening.


Bezoek daarom altijd je huisarts om te kijken wat de juiste behandeling is. Vaak kun je het zelf behandelen, maar het is altijd verstandig om je arts te raadplegen.


http://www.soatest24.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here