Gehoor

0
13
blog placeholder

Wie niet luisteren wil…

Harde geluiden en lawaai zijn een bedreiging voor het gehoor. Maar gevolgen als lawaai-geïnduceerd gehoorverlies zijn te voorkomen. Steeds meer bedrijven, waarvan de werknemers omringd zijn door een lawaaierige omgeving, nemen maatregelen om de werknemers te beschermen. Net als discotheken, die ook steeds vaker maatregelen nemen om luisteraars te beschermen tegen gehoorverlies.

Toch zijn vooral wijzelf verantwoordelijk voor ons eigen gehoor. Mensen die vaak worden blootgesteld aan hoge niveaus van geluid zouden elk jaar een gehoortest moeten doen, zelfs als er gehoorbescherming op maat gedragen wordt. Door het gehoor regelmatig te testen kan het gehoor preventief in de gaten worden gehouden. Wanneer de test aanwijst dat er sprake is van overmatige blootstelling aan geluid kan de hoeveelheid van gehoorbescherming worden aangepast.

Can you hear me now?

Als men de oren wil beschermen én wil genieten van muziek, dan zijn oordoppen met filters een goede oplossing. Deze zijn als beste uit een onderzoek, door de Consumentenbond gedaan, naar gehoorbescherming gekomen. Erger dan geen oordopjes te dragen, bij bijvoorbeeld een concert, is het dragen van lekkende oordopjes. Denk er aan om, wanneer je aan een hoog niveau van geluid wordt blootgesteld, goede oordopjes te dragen. Verschillende soorten beschermende oordopjes en oorbeschermers zijn beschikbaar in de meeste apotheken, bouwmarkten en sportwinkels.

Er zijn ook andere manieren om je gehoor te beschermen. Volgens verschillende onderzoeken helpt het innemen van meer omega 3 vetzuren het risico van gehoorverlies te verminderen. Wanneer je via een mp3 naar muziek luistert kan je ook variëren met oordopjes om ervoor te zorgen dat deze comfortabel zitten en je oren niet irriteren. Er is een heel arsenaal aan verschillende oordopjes, in dit artikel kun je hier meer over lezen. Daarnaast kan men op de iPod of mp3 vaak een geluidsgrens instellen waardoor het gehoor niet beschadigd kan raken wanneer je naar muziek luistert op een desbetreffende apparaat.

Wat kun je verder doen

Naast het in acht nemen van de bovenstaande punten is het handig jezelf in te lezen over het onderwerp zodat je volledig weet wat te doen tegen gehoorverlies. Op Audibene kun je meer informatie vinden over het gehoor en alles wat daar verder mee te maken heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here