En ineens begon ik af te vallen!

0
8
blog placeholder

Koken 

En toen kochten we een AGA. Een Rayburn eigenlijk, zo heet die van ons. Een fornuis uit de AGA fabriek waar je op kunt koken en in kunt bakken. De grotere Rayburns kunnen ook water verwarmen en behalve als fornuis ook als boiler en cv-ketel fungeren. De onze kan dat ook. Dat leek ons wel praktisch want we wonen op een boot. Het is heel anders koken in een AGA dan op de gasfornuizen waar ik aan gewend was en ik wilde op les.

 

Een hekel aan koken

 

Ik had helemaal niks met koken. Sterker nog, ik vond het verschrikkelijk.
Lang staan trok ik niet en goed timen lukt me ook niet als ik ziek ben, dus ik was nogal van de snelle hap waarbij niets mis kon gaan. Als er echt gekookt werd bij ons thuis deed vriendje dat.
Koken met de AGA met al die klepjes en deurtjes lijkt eigenlijk meer op toveren dan op koken, en ik houd enorm van toveren dus dat leek me wel geinig.
Ik ging op les bij ‘AGA koken volgens Saskia’ en wat ik nooit verwacht had is daarna gebeurd.

Laat ik zeggen, er is een wonder geschied: Ik ben koken leuk gaan vinden.

 

Alles vers, alles zelf maken

 

De afgelopen maanden ontdekte ik ineens hoeveel lekkers je zelf kunt maken. Hoe weinig potjes en blikjes en flesjes en zakjes je eigenlijk nodig hebt, en het is een sport geworden die juist niet te gebruiken. Ik heb ook brood leren bakken. Speltbrood, volkorenbrood, zuurdesembrood.

Ik ben pasta’s gaan maken en sauzen en soep en groene smoothies, en tegenwoordig maak ik zo’n beetje alles zelf. Vriendje en ik zijn ook van plan om binnenkort te starten met een Makkelijke Moestuin. Dat is helemaal leuk, dan kunnen we het hele jaar door groenten eten, vers uit eigen tuin.

Geen E-nummers meer. Geen smaakverbeteraars.
Niet meer de suikers en al die andere dingen die worden toegevoegd aan alles wat je koopt.
Natuurlijk ben ik de laatste jaren ook zwaar aan het therapien geweest, maar daarover in een ander blog. 🙂

 

Meer energie en afvallen

Door al deze dingen bij elkaar te voegen is er een tweede wonder geschied: Ik begin meer energie te krijgen. Tegenwoordig kan ik best lang staan. In de keuken bijvoorbeeld en dat vind ik hartstikke leuk.
En een derde wonder: Ik ben af gaan vallen.
Eindelijk. Volledig moeiteloos en zonder honger.

Ik eet goed, voel me goed, heb geen suikerdips en -rushes meer.
Geen hongeraanvallen meer, geen Zin in Zoet gedoe, of Zin in Zout.
Ik voel me normaal. Mijn lijf voelt eindelijk normaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here