eenzaamheid

0
8
blog placeholder

Eenzaamheid heeft voor ieder mens een andere betekenis, daarom is het individueel probleem. Met deze reden is er ook geen standaard oplossing voor het probleem.
Eenzaamheid is bij iedereen anders
Iedereen is anders en heeft daarom een eigen aanpak voor eenzaamheid nodig. Zo kan de kluizenaar zielsgelukkig zijn terwijl, de druk bezette meid met een uitgebreid sociaal netwerk zich eenzaam kan voelen. Dit noemen we het sociaal isolement. Dit is niet het zelfde als eenzaam. Sociaal isolement is een situatie waarin een persoon of een kleine groep personen afgezonderd leeft van anderen. Terwijl je bij eenzaam heb je het gevoel alleen te zijn en niemand ziet je staan. Gezelschap is echt niet altijd de oplossing tegen eenzaamheid. Het bezoeken of chatten met vreemden maakt hen niet minder eenzaam. Integendeel als jij weg gaat zijn ze weer eenzaam.
De aanpak
Het begint allemaal bij kennis, maar dan ook echte kennis van eenzaamheid. Te veel hulp wordt gegeven vanuit goede bedoelingen en een warm hart. Of met een opleiding waar eenzaamheid niet eens behandeld is. De cijfers over hulpverlening zijn schokkend: 90% van alle hulp bij eenzaamheid werkt niet. Oorzaak: gebrek aan deskundigheid. Uiteindelijk is er maar één persoon die eenzaamheid kan aanpakken. Degene die er last van heeft.
Wat kun je doen
Oriënteer je goed naar eenzaamheid en ga op onderzoek uit. Leer te begrijpen hoe eenzaamheid werkt en zoek uit wat voor jouw de beste aanpak kan zijn. Zoek je een hulpverlener, vraag dan waar deze is opgeleid om je te helpen omgaan met eenzaamheid.
Accepteer alleen hulp van degelijk opgeleide of bijgeschoolde mensen. Eenzaamheid is belangrijk genoeg. Jij bent belangrijk.Wie zich al langer eenzaam voelt is een sterk persoon. Anders had je het ondanks die eenzaamheid niet gered. Wees mondig. Kom op voor jezelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here