Een longontsteking

blog placeholder

Wanneer u last heeft van een longontsteking, dan is dat natuurlijk niet prettig. Vaak doet het behoorlijk pijn, en het kan soms behoorlijk lang duren voor het over is. In dit artikel leg ik uit wat u zelf kunt doen om een longontsteking tegen te gaan en te behandelen.

Wat is een longontsteking
Een longontsteking is een ontsteking die plaats vindt bij de longblaasjes. Zij vullen zich met witte bloedlichamen en vocht. Daardoor komt er minder zuurstof in het bloed. De oorzaak van een longontsteking is een bacteriële infectie. Bij een longonsteking is een deel van de long ontstoken, wanneer beide longen ontstoken zijn, dan is dit levensbedreigend.

Longontsteking symptomen
Als u na een griep of verkoudheid blijkft hoesten,dan kan dit betekenen dat u een longontsteking heeft. Ook kan het zijn dat u opnieuwe ziek aan het worden bent terwel u net pas hersteld bent van de griep of verkoudheid. De volgende symptomen horen bij een longontsteking
– U hoest veel slijm
– U heeft koorts
– U voelt zich ziek
– U bent kortademig
– U voelt pijn bij de ademhaling
– U bent erg moe, ook na het slapen blijft u moe

Longontsteking behandelen
Een longonsteking is opzich niet gevaarlijk, wel dient men het tijdig te behandelen zodat het niet erger wordt. De longen verzwakken heel erg door een longontsteking, als u dit niet behandeld kan dit levensgevaarlijk zijn.
Vaak is een longontsteking een complicatie van verschillende ziektes zoals de griep en verkoudheid. Uw weerstand is waarschijnlijk erg laag geworden door de ziektes, hierdoor zijn uw longen aangestoken.

Wanneer u denkt last te hebben van een longontsteking, en dit houdt een aantal dagen aan, neem dan direct contact op met uw huisarts, deze zal u waarschijnlijk antibiotica voorschrijven. Blijf niet weken lopen met een longontsteking, dit kan echt tot erge gevolgen leiden. Voor meer informatie zie onze website www.eenlongontsteking.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here