Een goede verzorging van je contactlenzen

0
13
blog placeholder

De volgende stappen zijn zeer belangrijk voor een goede verzorging van je contactlenzen en om de veiligheid en de gezondheid van je ogen te beschermen.

Hou je Lenzen Schoon


Het type lens die je draagt bepaalt wat voor soort verzorging je lenzen nodig hebben. Daglenzen die aan het einde van de dag worden weg gegooit  hebben de minste zorg nodig.

Zachte week of maandlenzen  hebben uiteraard een uitgebreide zorg nodig. Om bedreigende complicaties te vermijden, moet je zorgvuldig de aanwijzingen van de lenzen volgen en goed luisteren naar wat de opticien of optometrist je voorgeschreven heeft. Nadat je een vaste lens lens gebruikt die je is voorgeschreven kan je dezelfde lenzen online bestellen. Vergeet niet wel elk half jaar je ogen te laten controleren.

Als je het moeilijk vindt om dagelijks je lenzen te reiniging kan je je beter overstappen naar daglenzen, vertel dit wel aan je  contactlensspecialist. Daglenzen zijn vaak ook goedkoper en zeer eenvoudig in de omgang omdat je elke ochtend met een schoon paar lenzen begint.

  • Voordat je contactlenzen aanbrengt of uitdoet, was en spoel goed je handen. Gebruik een milde niet-cosmetische zeep. Zepen met parfums, oliën of lotions laat een spoor op de handen achter, die je  kunt overbrengen naar je lenzen en oogirritatie veroorzaken of daardoor wazig  gaat zien.  Droog je handen met een schone, niet-pluizende doek.  Als je haarlak gebruiken, gebruik het dan voordat je je contactlenzen indoet. Het is ook een goed idee om uw nagels kort  te houden  om niet  je lenzen te beschadiging en krassen te maken.  Breng lenzen in uw ogen na dat je make-up aanbrengt, zodat je niet per ongeluk make up op  je lenzen smeert.  

 

  • Verschillende soorten contactlenzen vereisen speciale zorg en bepaalde soorten producten. Gebruik altijd de desinfecterende lenzenvloeistof, oogdruppels, en enzymatische reinigers die je contactlensspecialist heeft aanbevolen. Een aantal eye-producten of oogdruppels zijn niet veilig voor dragers van contactlenzen.

 

  • Gebruik nooit leidingwater direct aan lenzen, en nooit contactlenzen in je mond te spoelen. Micro-organismen kunnen leven in zelfs gedestilleerd water, waardoor de infectie of het zicht schade.  Reinig elk lens door te zachtjes wrijven  met je wijsvinger in de palm van je andere hand.    Reinig uw contact lens  elke keer als je het gebruikt met ofwel steriele oplossing of warm tapwater. Luchtig laten drogen. Vervang de contactlens doosje om de drie maanden en vervang ook je contactlenzen tijdig. Een daglens mag je NOOIT langer dan een dag dragen, dus doe dit dan ook niet en slaap nooit met je daglennzen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here