Een goed eetgedrag tegen moe zijn

0
12
blog placeholder

Een goede bron om je energie level te verhogen is om eens je eetgedrag onder de loep te nemen.
Wij mensen houden van snelle suikers, ten eerste omdat het goed smaakt en als je dan ook nog eens moe bent. Krijg je er ook nog eens heerlijk energie van. Echter werkt dit juist tegen je, je krijgt even energie maar je raakt ook net zo hard weer kwijt!
2 andere verleidelijke hulpstoffen om over je moeheid heen te komen zijn koffie en energie blikjes. Vooral als dit routine voor je is geworden dan ga je bijna geloven dat je het ook echt nodig hebt.
Echter als je langere tijd de zelfde hoeveelheid dan heeft het weinig effect omdat je lichaam aan de cafeïne gewend is geraakt. En ook hier heb je de pech, dat na de boost je meer moe wordt al eerst.
In de plaats van pieken en dalen in je energie level is het beter om op een constante energie te blijven. Hierdoor houd je de balans van energie die er binnenkomt d.m.v. voedsel en drinken en de energie de eruit gaat door het doen van activiteiten.
Dit krijg je voor elkaar door dingen te eten die een lange energietoevoer geven. Hierbij zal je geen energie boost krijgen maar verdwijnt het gevoel van moe zijn wel.
Dan is de vraag natuurlijk, welke type voedsel voldoet aan die eigenschap? De voedingsproducten bestaan vooral uit voldoende koolhydraten en eiwitten. Je lichaam haalt er rustig de energie uit waardoor deze langzaam opgenomen wordt en verbrand.
Om geen energie dip te krijgen is het slim om bijvoorbeeld niet om de 2,5 uur wat te eten, maar om de 1,5 uur een iets kleinere portie te nemen (van wat je normaal eet) of wat fruit te eten. Dan anders voel je na ongeveer 2 uur hongerig en futloos.
Bij een goed eetgedrag hoort ook dat je ’s ochtends wat eet. Hoe moeilijk dat misschien ook klinkt, geen tijd of ik heb geen honger is geen goede reden. Er zijn vandaag de dag zoveel mogelijkheden om een goed ontbijt tot je te nemen. En de voordelen ervan wegen veel zwaarder dan het niet doen.
In de basis is je ontbijt al goed wanneer deze veel vezels bevat met een glas magere melk. Dan krijg jij voldoende eiwitten en koolhydraten binnen. Mocht jij meer iemand zijn van de mueslies en ontbijtgranen let er dan op dat deze niet te veel suiker bevat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here