Een gezonde levensstijl op de oude dag

gezonde levensstijl

Een gezond leven leiden, klinkt eenvoudiger dan dat het is. Er komt namelijk veel kijken bij het aannemen van een verantwoorde levensstijl, zoals genoeg groente en fruit eten, tot rust komen na een stressvolle werkdag en voldoende bewegen tijdens en na het studeren of werken. Ook ouderen kunnen niet altijd een verantwoorde levensstijl aannemen. Dit komt niet alleen door de beperkte beweging die zij op een dag hebben, maar ook door verziendheid door ouderdom. Slecht zicht kan namelijk leiden tot ongezonde, maar ook gevaarlijke situaties, waardoor het van belang is om te kiezen voor het juiste type lens voor jouw oog.

Bewegingsoefeningen voor ouderen

Ouderen hoeven zich over het algemeen minder vaak per dag te verplaatsen en hoeven daarom ook minder grote afstanden af te leggen. Desondanks is het voor hen net zo belangrijk als voor andere leeftijdsgroepen om voldoende beweging te krijgen op een dag. Ochtendprogramma’s op televisie bieden daarom mogelijkheden om oefeningen te doen, maar verzorgingstehuizen bieden vaak ook mogelijkheden in bewegingscursussen. Op die manier zullen ouderen zich fitter voelen en realiseren zij een contactmoment met anderen.

Multifocale lenzen bij verziendheid

Ouderdom komt echter ook met gebreken, wat veel invloed kan hebben op het zicht. Veel ouderen met verziendheid stappen om die reden over op lenzen, maar welke lenzen zijn in dat geval geschikt en waarom zouden ouderen niet kiezen voor een leesbril? Multifocale lenzen maken het mogelijk om de kleine lettertjes in boeken, op verpakkingen en op bijsluiters weer helder te kunnen bekijken. Om die reden bieden multifocale daglenzen veel voordelen ten opzichte van een leesbril, aangezien het vaak op een dag voor kan komen dat er iets gelezen moet worden. Het kunnen lezen van een houdbaarheidsdatum of een bijsluiter is van groot belang voor het realiseren van een goede gezondheid, waardoor multifocale lenzen geen overbodige luxe zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here