Een gevoel van moeheid

0
17
blog placeholder

Als je dit gevoel hebt, dan is dat erg vervelend. Je snakt aan het einde van de dag, je voelt je gewoon zo moe. Moe zijn is erg vervelend wanneer je dit niet kunt wegslapen. Het verlaagt de kwaliteit van de dag.
Je hebt in veel minder dingen zin, je kunt de dingen niet doen zoals je wilt doen. Je concentratie is een stuk lager, waardoor je productiviteit en je effectiviteit omlaag gaat.

Nu vraag jij je misschien af, wat kan ik doen als ik altijd moe ben?

Het begint bij de oorzaak, bekijk eens welke van de volgende dingen bij jou van toepassing zijn. Je drinkt elke dag energie drankjes om energie te krijgen, je hebt een slecht voedingspatroon, je slaapt slecht, je hebt te weinig beweging, je ervaart dagelijks veel stress.

Al deze dingen kunnen een oorzaak zijn van jouw moeheid. Sommige dingen zijn makkelijker aan te pakken dan andere. Als het bijvoorbeeld om het eten en bewegen gaat, dit zijn keuzes die je maakt. Net zoals elke dag een energie drankje nemen.

Je kiest niet voor de stress maar je kunt wel leren hoe je daarmee om dient te gaan. Stress kan enorm veel energie slurpen. Zowel overdag als ’s nachts, wanneer je slecht slaapt of loopt te piekeren waardoor je laat slaapt.

Als je denkt de hier voor genoemde dingen niet bij jou van toepassing zijn, dan is het probleem wat meer complex. Dan kan een ijzer te kort of andere lichamelijk ongemak de oorzaak zijn van je extreme vermoeidheid. Het is dan ook raadzaam als jij je voor een langere periode extreem moe voelt, de dokter te bezoeken. Deze kan een bloed of plas onderzoek doen en bekijken of er een lichamelijke oorzaak aan ten gronde ligt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here