Een blauw oog

0
29
blog placeholder

De meeste blauwe ogen zijn relatief lichte verwondingen. Velen genezen in een paar dagen, maar soms duiden ze ook op een ernstiger letsel. Ondanks de naam “blauw oog“, is het oog zelf meestal niet beschadigd. Het weefsel rond de ogen kan aanzienlijk verkleurd en gezwollen zijn zonder dat er enige schade aan het oog zelf is. Zie het meer als een blauwe plek rond het oog. Een blauw oog geneest net als een blauwe plek. De zwelling rond het oog vermindert, en de blauwe plek verdwijnt geleidelijk. Naast het opzwellen van de huid rond het oog kun je ook last hebben van wazig zicht.

De huid rond de ogen staat niet zoals de rest van de huid strak, maar staat redelijk los door het vet onder deze huid. Dit maakt het een ideale plek voor een ophoping van vloeistof. De zwaartekracht kan ook helpen om een deel van het gezicht te laten opzwellen. Dit is meestal de reden waarom veel mensen wakker worden met een dik oog in de ochtend.

Bij een letsel aan het gezicht is de huid rondom het oog een van de eerste plaatsen die gaat opzwellen. Afhankelijk van de plaats en het type van verwonding kunnen een of beide ogen kunnen worden beïnvloed.

Oorzaken blauw oog

  • De meest voorkomende oorzaak van een blauw oog is een klap op het oog of neus. Afhankelijk van waar de klap land, kan een of beide ogen worden beïnvloed.
  • Een klap op de neus zorgt er vaak voor dat beide ogen opzwellen.
  • Chirurgische procedures op het gezicht, zoals een facelift, kaakchirurgie, of een neus operatie kunnen ook leiden tot blauwe ogen
  • Andere oorzaken van zwelling rond de ogen omvatten allergische reacties.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here